image

DigitalRacing.nl V3

Voor we de blik op de toekomst gaan richten wil ik de focus op de geschiedenis leggen. 8 Jaar geleden heeft DigitalRacing.nl besloten op eigen benen te gaan staan. Na een lange succesvolle periode bij Gamer.nl was het tijd om een eigen platform te creëren. Met de nieuwe stap kwamen nieuwe wensen, waaronder een nieuwe website. Niet alleen de voorkant was belangrijk, maar vooral de achterliggende mogelijkheden brachten unieke mogelijkheden. Onze uitgebreide statistieken, het inlezen van de uitslagen, het verwerken van de competities en het uitbreiden van de geschiedenis was het doel. Sommige deelnemers rijden al mee vanaf het begin en hebben een rijke geschiedenis. De nieuwe deelnemers hebben de kans om iets nieuws op te bouwen. Die algehele ervaring is vooralsnog uniek binnen de Nederlandse community’s, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de focus op DigitalRacing.nl en zijn community. Je kunt kijken naar je eigen geschiedenis en die van je tegenstanders.

Inmiddels zijn we talloze competities verder en zijn onze archieven gevuld met een rijke historie. Desalniettemin willen we wederom een stapje verder doen. Een nieuw websitedesign en nieuwe mogelijkheden voor onze database liggen in het verschiet. We hebben gekozen voor een onorthodoxe wijze van ontwikkelen. Sinds de PHP- update van onze provider ging de oude website tegenstribbelen. De mogelijkheid om artikelen te produceren was nagenoeg niet mogelijk, naast het feit dat een aantal interne opties uitgevallen waren.

Dat samenvattend bracht ons naar één wens: De voorkant voorzien van een nieuwe look, de achterkant updaten en uitbreiden met nieuwe opties. Dit is stap één. Die stap is inmiddels voltooid: de voorkant heeft een nieuwe look, de achterkant heeft een enorme update gehad en geeft reden tot enthousiasme. We gaan stapsgewijs de website updaten en de mogelijkheden uitbreiden. Bij elke stap gaan we de mogelijkheden tonen en verklaren.

Mocht je dit artikelen lezen en denken: “Ik heb een idee voor DR!” dan mag je altijd contact opnemen via de bekende kanalen.

Tot de volgende update!

Gerben van den Broek, Niels Tieman, Robert Saalmink & Marcel Bosman.