image

De ZAC11: ZAC’s back!

Niet weg te denken bij DigitalRacing.nl: de ZAC. De elfde editie alweer, niet geheel toevallig ook elf jaar na dato van de eerste ZAC in 2005. Sindsdien hebben we diverse racesims, auto’s, circuits, en rijders zien komen en gaan. Het leverde een bijzonder mooi rijtje kampioenen op, in diverse klassen.
Sinds we met de ZAC in iRacing rijden, is het geen multi-class kampioenschap meer. Maar het spectakel, het racen en de uitdaging is er niet minder door. Deze elfde editie biedt enkele wijzigingen waarvan wij denken dat ze de races beter gaan maken, een beetje naar voorbeeld van de Blancpain series.

De wijzigingen
We hebben er over nagedacht hoe we de ZAC een nieuwe impuls kunnen geven. Daaruit is meteen de meest opvallende wijziging voortgekomen: het raceformat. Deze zal bestaan uit een korte kwalificatierace (15 min), waarna een langere hoofdrace (60 minuten) zal worden verreden. De totale racetijd op een avond is dus gelijk, maar de actie is verdeeld over twee races, elk met zijn eigen uitdagingen. De korte race zoek je de spectaculaire limieten op van je auto, in de langere race doet meer een beroep op je endurance-gevoel.

De tankinhoud wordt om strategische redenen op 60% gezet, zodat een pitstop noodzakelijk zal zijn. Met uitzondering van de seizoensfinale. En die finale van het seizoen is een fraaie. Deze zal plaats vinden op Le Mans en zal 2,4u duren. Dit event is onderdeel van de ZAC11, maar zal ook aangekondigd worden als een los event met als doel natuurlijk een mooi groot startveld.

Tot slot is er een wijziging in het wagenpark: de RUF heeft het veld moeten ruimen, maar daarvoor komen de uitermate gave Audi R8 LMS en Mercedes-AMG GT3 in de plaats.

Kalender
Ronde 1: Spa-Francorchamps | 20 november 2016
Ronde 2: Virginia International Raceway | 4 december 2016
Ronde 3: Sebring (by night) | 18 december 2016
Ronde 4: Imola | 8 januari 2017
Ronde 5: Silverstone GP | 22 januari 2017
Ronde 6: Nurburgring GP | 5 februari 2017
Ronde 7: 2,4u van Le Mans | 26 februari 2017

Het wagenpark
Audi R8 LMS
BMW Z4 GT3
Ford GT GT3
McLaren MP4-12C GT3
Mercedes AMG GT3

Carset
Natuurlijk komt er weer een geweldige carset! De komende week openen we een thread hiervoor en er wordt momenteel gewerkt aan de templates.

Inschrijven
Inschrijven kan per heden op de website. De inschrijvingen zijn per team, ook als je privateer bent, geef je je op als team, maar dan met 1 rijder. Startnummer ligt tussen de 2 en 99, de 1 is voor de kampioen gereserveerd. Instructie m.b.t. het inschrijven vindt je hier.

Er is ook een algemene thread in ons forum, en voor de voorpret is er een teampresentatie thread. Houdt het forum tevens in de gaten voor testavonden!