image

Vliegende start voor team Virus

Donderdag 14 april was het zo ver, de eerste race in het DigitalRacing Formule Renault kampioenschap. In totaal waren 33 coureurs afgereisd naar het iconische circuit in de belgische Ardennen.

Michael Storm wist de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie. Tussen P5 tot P16 zat maar 1 seconde in rondetijd, van P17 tot P28 was dit ook maar 1 seconde. Dit zou voor spannende gevechten kunnen zorgen.

In de eerste race was het Michael Storm die als eerste over de finish wist te komen met ruim 10 seconden voorsprong op Jarno Pannekeet. Dennis Gerressen wist een mooie 3e plek te bemachtigen.

De top 10 uit de eerste race wordt omgedraaid voor de start van race 2. Roy Visser mocht vanaf pole vertrekken met Nick Koole op P2 en Marcel Bosman op P3.
Visser heeft een solide start , Jurian Groenen is de ster van de eerste ronde en weet van P5 op te klimmen naar P2. 2 ronden later weet hij ook Roy Visser te passeren en lijkt op weg te zijn naar een zekere overwinning tot hij 2 rondes voor het einde de pits in duikt voor brandstof. Het team had hem laten starten met te weinig brandstof. Uiteindelijk komt Groenen over de finish als 9e. RoyVisser lig weer eerste met teamgenoot Dennis Gerressen tweede.
In de laatste ronde laat Visser Gerressen voorbij, sommigen zeggen teamorders maar we zullen het nooit weten. Jarno Pannekeet maakte het podium compleet.

In de tussenstand staat Gerressen eerste, gevolgd door Pannekeet en Storm. Bij de teams staat Virus eerste, gevolgd door Team DFTBA en Scuderia Quarto Piano.

De volgende race is op 28 april in de duinen, we gaan het circuit van Zandvoort bezoeken, tot dan!