Algemene simracing topic

Tjello

Active member
#1
[logo_dr]​

We hebben al veel topics over specifieke onderwerpen, veel sims/games hebben een eigen topic. Maar waar praten we over onze hobby in het algemeen?

Gebruik dit topic om algemene simracing stuff te delen, denk aan een interessant interview van The Simpit of een Q&A van Niels Heusinkveld etc etc etc

[spacer]

Interessante YouTube kanalen:

BonSitch - Hilarisch kanaal volgens Kim :)
Empty Box - Kanaal van Matt Orr, doet voornamelijk talk & drive en reviews van sims.
iRace4Life.org - Simrace bijeenkomst in Amerika, bekend van de setup filmpjes van David Cater.
Niels Heusinkveld - Prive kanaal van Niels, met Q&A, Talk & Drive.
Sim Racing Tech - Kanaal van Peter Munckholm (deelnemer VEC en GTR24h) interessante MoTeC kost.
Speed Secrets - Kanaal van Ross Bentley (auteur Speed Secrets reeks), rijtips.
The Simpit - Kanaal van Shaun Cole met interessante stukjes over simracing en interviews met oa Jay Ekkel (Sector 3 Studios) en Atze Kerkhof (alien).

Ik hou het algemeen en laat de hardware reviewers ertussen uit, dat is meer iets voor het stuurtjes en pedalen topic.
 
Last edited:

Tjello

Active member
#2
Een Q&A van Niels Heusinkveld. Leuke humor (boxers or briefs en euh), herkenbare zaken (waardering vanuit de community voor wat je doet) en een heel leuk weetje over zijn ontmoeting met Christian Horner.

[video=youtube;AbXNX4dJXl4]https://www.youtube.com/watch?v=AbXNX4dJXl4[/video]
 

Roy Visser

Senior Member
#3
Kijk iets met woorden en daden, Marcel en ik hadden in ieder geval hetzelfde gevoel.

Als we elkaar in het echt tegenkomen kunnen we er uren over ouwehoeren (matthijs035 was hier onlangs op visite en hebben de hele avond over simracing gehad en switchte om de beurt elkaar af met een rondje racen)

Dat kunnen we hier ook prima doen!
 
#6
Ow, misschien kan ik dan hier mijn vraag kwijt die me gisteren tijdens het spelen van AC te binnen schoot: hoe krijg je nu de beste "immersion" zoals ze dat zo mooi noemen, voor het simracen? Wat zorgt daarvoor? De graphics? De simrace rig? Een triple-screen setup?

Gisteren vroeg ik me dat ineens even af, nu moet ik wel zeggen dat ik dus in verband met plaatsgebrek geen dedicated simrace rig heb o.i.d. maar ben wel van plan dit te gaan realiseren in mijn nieuwe huis.
 

Tjello

Active member
#9
Ow, misschien kan ik dan hier mijn vraag kwijt die me gisteren tijdens het spelen van AC te binnen schoot: hoe krijg je nu de beste "immersion" zoals ze dat zo mooi noemen, voor het simracen? Wat zorgt daarvoor? De graphics? De simrace rig? Een triple-screen setup?

Gisteren vroeg ik me dat ineens even af, nu moet ik wel zeggen dat ik dus in verband met plaatsgebrek geen dedicated simrace rig heb o.i.d. maar ben wel van plan dit te gaan realiseren in mijn nieuwe huis.
In mijn optiek is dat hoe ver je van je monitor af zit, mijn monitor staat zo dicht mogelijk op mij stuur en daar pas ik de fov op aan. En je rig, zitpositie zoals in een auto.

Beetje offtopic, maar:
Is dat niet dezelfde buurt als waar Roy gewoond heeft?
 
#10
Nee joh, ik woon alleen maar naast molens! ;)

Die filmpjes van Heusinkveld zijn erg leuk om te volgen, ben benieuwd of hij hier wel eens op visite is geweest. En ik ben nog steeds heel erg benieuwd naar de rij ervaring in zijn sim. Ik denk dat hij wat pure hotlap snelheid in heeft geleverd ten opzichte van meer realisme een stap waar ik af en toe ook nog wel aan twijfel, ik rijd liever strak en "reeel" dan misbruik maken van een foutje in de code bijvoorbeeld.
 
#13
Ik denk dat hij wat pure hotlap snelheid in heeft geleverd ten opzichte van meer realisme een stap waar ik af en toe ook nog wel aan twijfel, ik rijd liever strak en "reeel" dan misbruik maken van een foutje in de code bijvoorbeeld.
Dat is iets dat ik al lang doe.
Ik heb liever het gevoel te rijden zoals "in het echt" dan dat ik puur en alleen naar mijn snelheid kijk.

Het frustreert mij dan ook meestal meer als ik veel incidenten heb dan dat ik een stuk trager ben dan de aliens.

Liever heel-en-toe en iets vroeger moeten remmen dan auto-clutch om sneller te zijn.
 
#16
Ik had het er al over in een ander topic, maar ik ben de laatste tijd almeer naar oculus footage aan het kijken en hoe meer ik kijk, hoe meer ik denk dat het een stap tussen de single monitor en triple screen setups is, in plaats van de vergrotende stap. Ik ben wel benieuwd hoe anderen hier over denken. Met een oculus heb je zeker de vrijheid om om je heen te kijken, maar voor mijn gevoel is het rijden met oogkleppen op waarbij je met een triple screen setup veel meer spacial awareness hebt zonder dat je er op hoeft te focussen. Ik kan er eigenlijk nog vrij weinig over vinden, eigenlijk zou je een triple screen oculus moeten hebben :p
 

Bramzel

Active member
#17
Ik denk dat je dit pas echt kan zeggen als je het geprobeerd hebt Roy, geen enkel online filmpje doet de 'real-life' Oculus ervaring recht. Het zijn zeker valide punten die je benoemt, maar je moet beiden geprobeerd hebben om echt een goede afweging te kunnen maken denk ik.

Overigens denk ik dat jouw motion sickness het zwaar te verduren krijgt met een Oculus en dat daarom een triple-screen sowieso beter is ;)
 

Ruudje

Senior Member
#20
Ja daar was ik zelf ook al bang voor, zelfs met een triple screen setup is dat iets waar ik rekening mee moet houden :(
Ben ook redelijk gevoelig voor motion sickness. Werd dat ook toen ik voor het eerst 3 schermen gebruikte. Dat verdween na een beetje doorzetten. Kijk ook naar hogere HZ schermen, met 120hz is het beeld vele malen rustiger dan op 60hz.
 
Top