Computer Hardware Thread | deel 2

De 950 serie van Samsung is 330+ euro voor een m2 variant (2.500 lees en 1.500 schrijf), dat is flink wat duurder dan een gewone sata imo.
Ohw.. Heb ik dan in m'n hoofd van mSATA? Dunno, poos geleden dat ik het uitgezocht heb (toen ik nog een nieuwe systeem wilde kopen, vorig najaar). Excuses voor de verwarring :)

M2 kan natuurlijk altijd nog een upgrade-optie zijn!
 

Tjello

Active member
msata is wel zo'n ssd in stick vorm maar niet sneller dan de sata bus. M.2 kan 40gbit aan ofzo ipv de 6gbit van sata. msata is specifiek laptops volgens mij.
 

RSRoy

Senior Member
Als we toch advies aan het vragen zijn.

Ik heb een Kingston SSDnow 128GB SSD in mijn pc zitten. Hier staat mijn OS en alle apps / games op. Ik heb nog een nieuwe Samsung 850 EVO 250GB SDD liggen. Is het verstandig om mijne huidige SSD te klonen en dan verder te gaan met de Samsung. Of de Samsung als 2e SSD erbij te zetten en hier op mijn games te installeren?
 

Jan-Willem Oostingh

DigitalRacing.nl
Staff member
De 850 EVO is behoorlijk wat sneller. Echter zul je er denk ik op het eerste idee niet enorm veel gaan merken. Beide SSD in nagenoeg dezelfde PC gehad en merkte weinig verschil. Dus ik zou niet moeilijk doen ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Jan-Willem Oostingh

DigitalRacing.nl
Staff member
Even een algemeen verschil opgezocht en het ligt waarschijnlijk aan mijn controller dat op mijn laptop het m2 signaal via de SATA controller gaat dus langzamer is.

En daarbij zie ik dat er inmiddels een M2 SSD voor een redelijke prijs te krijgen is met een leessnelheid van 2500 MB/s... Dat is redelijk wat meer als wat ik nu met 550 MB/s heb...

Staat op wishlist ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Knight

Senior Member
Ik ben bezig om m'n PC te vervangen. Mijn huidige PC is nu ruim 5 jaar oud en tussendoor heb ik geen upgrades uitgevoerd. Nu wil ik een systeem aanschaffen waar ik de komende jaren weer even mee vooruit kan. Het enige waar ik echt performance nodig heb zijn race games (AC / rFactor 2 / pCars), verder is het vooral wat internetten en filmpjes en administratie. Ik wil eigenlijk niet boven de €1000,- uitkomen. Ik gebruik 1 monitor (1080p) en ik ga niet naar triple screen of VR toe de komende tijd.

Ik heb de BBG van tweakers gevolgd en met wat aanpassingen ben ik op het volgende uitgekomen:
CPU: Intel Core i5-6400 Boxed
Moederbord: Gigabyte GA-B150-HD3P
Grafische kaart: MSI Radeon RX 480 8GB
Gehuigen: Crucial CT2K8G4DFD8213 (16GB DDR4)
Voeding: Cooler Master GM G450M
SSD: Samsung 850 EVO 500GB

Ik zit nog een beetje met de kast. De kasten aangegeven in de best buy guide hadden geen ruimte voor een DVD speler en die wil ik wel graag weer plaatsen. Maar het liefst heb ik wel een stille kast en ben tegengekomen dat de kast die ik nu gekozen heb dat niet is. Dus daar moet ik nog even verder naar kijken.

Heb ik nog zaken over het hoofd gezien of niet handig gekozen volgens jullie?
 

RSRoy

Senior Member
Ziet er in mijn ogen heel gebalanceerd uit Thijs. Kijk eens kwa kast naar de Fractal Design Define R5, die is vrij stil en heeft nog ruimte voor een DVD speler ;)
 
Ik ben even benieuwd naar ervaringen met netwerken in nieuwbouwhuizen. Ik heb de binnenkomende kabel verlengd naar de woonkamer en daar de modem in een hoekje hangen. Beneden hebben we dus prima WIFI, maar boven is het droevig en op zolder afwezig. Dit wil ik gaan oplossen, het liefst draadloos. Klopt het dat repeaters je snelheid halveren? En wat zijn de ervaringen hier met netwerken via elektra?
 

Jan-Willem Oostingh

DigitalRacing.nl
Staff member
Het is waar dat een repeater de snelheid halveert. En via Elektra heb ik geprobeerd en vond ik niet werken. Wanneer in een andere groep werkt het niet. In dezelfde groep kreeg ik nauwelijks 10% van de snelheid.

Had express een dure set gekocht om de kans groter te hebben dat het werkt. Echter helaas...

Heb toen een betere router gekocht en nu heb ik overal netwerk. Op zolder niet enorm sterk maar het werkt nog steeds :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb vanuit de meterkast loze leidingen naar de woonkamer en de slaapkamer dus daar zou ik in theorie lankabels doorheen kunnen trekken. Dan zou ik dus de modem in de meterkast moeten hangen en routers in de woon- en slaapkamer?
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
Mocht de mogelijkheid aanwezig zijn om een kabel te trekken, dan zou ik dat zeker aanraden. Het is minder storingsgevoelig en je bent er van verzekerd dat je verbinding van A naar B zonder (al te veel) verlies op zijn bestemming komt.

Repeaters zou ik sowieso vermijden.

De sets via de elektronische weg zijn een klap beter geworden tegenwoordig, zeker als het nieuwbouwhuizen betreft. Desalniettemin kan het ook voorkomen dat ze met hogere snelheden haperingen gaan vertonen en/of storingen. Ondanks dat heb ik vele verbindingen goed zien werken via de poweradapters.

Nogmaals, als je de kans hebt, zorg dan voor een bekabelde verbinding. :)
 
Top