Computer Hardware Thread | deel 2

Tjello

DigitalRacing.nl
Heb je al eens een app als wifi-analyser gebruikt om te kijken of er niet veel dezelfde wifi netwerken op hetzelfde kanaal zitten? Bij mij lostte dat een hoop wifi problemen op.

Edit, je moet die app dan gebruiken op plekken waar je weinig/slecht bereik hebt.
 

Robert Saalmink

DigitalRacing | Directie
Met nieuwbouw zou ik inderdaad in elke kamer een UTP aansluiting in de muur maken middels zo'n wandcontactdoos. Je hebt nu de mogelijkheden. Komt altijd wel van pas.

Over die Powerline adapters lees ik wisselende, maar overwegend wel positieve berichten. Wel een wat lagere snelheid maar geen drama.
 
Da's leuk vooraf Robert, maar daar heb ik nu niks meer aan ;) En ik wil eigenlijk juist van al die kabels af, liever gewoon een degelijke WIFI verbinding op elke verdieping.
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
Dan alsnog kun je beter kiezen voor een bekabelde verbinding via de muur, het af te monteren met een UTP- aansluiting en vervolgens zorgen voor een AP. Dan vergroot je de kans dat je een WIFI- krijgt zoals je wenst. :)
 
Ik heb een EnGenius ECB350 aangeschaft na talloze mislukte repeaterpogingen... Simpele no-nonsense wifi-accesspoint of router met gigantisch bereik. Heb door meerdere zware betonnen muren heen nog bereik en heb 'm na z'n installatie bijna 2 jaar geleden nooit meer hoeven resetten. Superstabiel.

Ik zou 'm op internet bestellen en als 't niet werkt gewoon weer terugsturen. Maar ik denk dat je zelfs in Paleis het Loo voldoende bereik hebt hiermee :)
 
Ik heb bij de Dansschool waar ik werk een EnGenius ECB350 weg gehaald. Aangezien het bereik dramatisch was. En hier staat maximaal 1 muur tussen jou en het access point in.

Nu op dezelfde plek dezelfde Router (Asus N900) als dat ik zelf heb (mede omdat ik een gescheiden netwerk wilde maken van privé en zakelijk). En snelheid en bereik was opgelost. Repeaters (die van EnGenius waren) ook weg gehaald. Uiteindelijk dat hele setje op marktplaats gezet en voor meer verkocht als dat de nieuwe router (die wel volledig bereik had) kunnen verkopen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Stond de EnGenius wel voluit dan? Weird... Ik heb hier wel 10 routers gehad en geen enkele voldeed, behalve de Engenius.
Jep. Alle instellingen doorlopen. Verschillende fora langsgegaan om de beste instellingen te weten te komen. Uiteindelijk kwam ik er zelf niet uit dus een oud collega gevraagd. Hij heeft mij de instellingen door gestuurd zoals zij deze altijd stabiel en met goede dekking inrichten. Deze gebruikt (alleen SSID en wachtwoord gewijzigd) echter niet voldoende verbetering.

Moest dus in de zaal (om bereik te hebben) wel die Repeaters gebruiken... Dus ja ik had overal netwerk maar niet snel. (Alleen N modus)

Het kan ook niet aan de kanalen liggen. In het gebouw kan je maar één netwerk vinden en dat is die van daar. Kreeg het dus niet aan het werk helaas (heeft best veel tijd gekost)

Wel draait de Asus op vol vermogen. Dit kan aangezien deze op een koele plek staat. Want warm worden die dingen wel...

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
Maar dat is ook het verraderlijke van WIFI. Wat voor mij goed kan werken, kan bij een ander niet goed werken dus moet je gaan kijken wat de variabele zijn en wat bij jou thuis het beste werkt. Met repeaters heb ik, persoonlijk, alleen maar problemen gehad, gezien of gehoord. Dus die optie lijkt mij sowieso niet best. En dan is het een beslissing maken. Je hebt, zoals Jarno ook aangeeft, de keuze om het apparaat terug te sturen als het niet voldoet aan je verwachten. EnGenius is wel een merk waar ik prima verhalen van hoor.

Zelf heb ik een NetGear AC1750 die voor mijn gebruik prima is. Maar ik twijfel aan zijn bereik voor een volledig huis. Dan zou ik toch met AP's aan de slag gaan. :)
 
Na jaren van inactiviteit heb ben weer alles aan het opbouwen om weer te gaan simracen.
Pc ge-updated, nieuw moederboard, geheugen, processor. 3 nieuwe monitoren.
Een gebruikt Speedmaster V2 racing rig, T500

Tot zover gaat het goed...

Alleen moet ik nog een videokaart die triple screen moeten aansturen. Monitoren hebben Freesync dus ik heb/had een voorkeur voor AMD.

Dus ik twijfel al een week. RX 480; is deze kaart krachtig genoeg?
Een R9 Fury kost nu nog "maar" €350 maar wel wat ouder en een hoog stroomverbruik.
of een GTX 1060 of om er vanaf te zijn een GTX 1070?

Ik weet niet wat wijsheid is. Heb het al op Tweakers forum gepost maar kom niet veel verder.

Waar rijden jullie mee? En welke kaart is een beetje future proof en kan de 3 schermen goed aan zodat het een keer mooi uitziet.

Dank voor de antwoorden!
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Ik ben tevreden over de rx480 8gb. Ik heb nog niet met de AA settings in iracing gespeeld.

Tijdens de 24 uur moest ik het aantal zichtbare auto's wel terugschroeven, 60 vond ie wat veel ;)

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Maar dat moet ik met mijn GTX1080 ook. Dus wat dat betreft...
Echt?
Als je puur naar de specs kijkt dan is een 1070 of 1080 zoveel beter dan een RX 480.

Maar is een 1070 niet een pure overkill en is een RX480 precies goed?

Had bijna een 1070 gekocht bij Sicomputers ware het niet dat ze tussen 12 en 13:00 uur gesloten zijn..
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Wellicht te laat, als ik op dit moment in dat budget een kaart zou kopen denk ik dat ik voor de 1060 zou gaan. De RX480 is als ie flink belast wordt niet de stilste.
 
Top