De grote "Mijn simulator" thread deel 2

#21
Deze Post Blijft een Lopend Project, En zal al mijn doe-het-zelf creaties en de talloze veranderingen over de tijd heen zo zorgvuldig mogelijk laten zien.

Pre 2009Logitech G25
Sparco Sprint V
Samsung Syncmaster 225BW

Niet slecht en het werkte perfect en zat uiteindelijk ook super. Maar doordat ik verschillende keren wat aanpassingen moest maken om de zitpositie perfect te krijgen. Werd het minder aantrekkelijk voor het oog. Aangezien ik mezelf daar behoorlijk "druk" over kan maken, werd het tijd om de boel langzaam gewoon zo te maken dat alles 100% naar mijn zin was.

Midden 2009​

Begonnen met het vervangen van de basis hardware, een nieuwe pc en 2 nieuwe monitoren, van 1x22 en 1x19 naar 2x 24inch Samsung 2494HM Monitoren. Hdmi In was erg belangrijk voor de keuze kwa monitoren. Dit omdat ik ook graag Spelconsoles zoals de PS3 en Xbox360 in de computerkamer achter de sim wilde gebruiken. Voor de PC was het de bedoeling dat ik alles er mee kon doen wat ik wilde. De Volgende setup is waar ik op uitkwam:

Pentium i7 920 @ 4000ghz
Asus Rampage II Gene RoG Mobo
Ati HD4890 toxic
Triple Channel OCZ Platinum 6Gb Ram
2x OCZ Vertex 60Gb SSD
2x Samsung Spinpoint F1 750GB
Thermalright Ultra Extreme Processor Koeler
850Watt Bequiet Voeding
Antec P193 Case
en jawel 7 EXTRA fans (in Totaal 13 fans aanwezig in en om de kast) in en buiten de case om alle warme lucht af te voeren, aangezien de pc compleet ingebouwd staat.

De ene SSD wordt gebruikt voor me Besturingssysteem en Belangrijke Programmas, en de andere staat alleen iRacing op.

Eind 2009​

Dit werkte nog steeds als een t**t en zo zag het er uit met de nieuwe monitoren (let op de tijdelijke plaatsing van het Xbox360 stuurwiel)Zoals in het plaatje hierboven heb ik tijdelijk met een Xbox360 wiel gereden, dit vanwege Forza 3. Forza 3 was zo goed dat ik er ook een goed stuurtje voor wilde. Dit was helaas alleen mogelijk met de Fanatec Turbo S, dus die werd aangeschaft.


Mijn G25 pedalen waren op zo'n extreme manier gehardmount, dat ik nog niet gebruik kon maken van de ClubSport Pedalen. Dat vond ik niet erg in het begin aangezien ik verliefd was op de G25 pedalenset. Het gevoel van de Turbo S beviel zo enorm dat ik al gauw verliefd raakte op de Fanatec producten, een GT3RS werd al snel besteld.

Nu werd het echt leuk en begon de nieuwe sim daadwerkelijk in de buurt te komen. Een Sli-M werd vrij snel toegevoegt aan de nieuwe setup. Maar hoe kreeg ik die nou mooi weggewerkt... Een vershoud bakje voor vleeswaren in de koelkast bood de oplossing..Midden 2010​

Na de Sli-M kwam de tijd dat ik echt dacht, en nu ga ik de sim echt zo maken zoals ik hem altijd al wilde hebben....Een Frex Sequentiele Shifter en Handrem werden dus al gauw overgevlogen uit Japan!

Het belangrijkste voor het gebruiken van de Frex onderdelen, was dat ik ze in alle games wilde kunnen gebruiken.. ook op consoles. Dus de Frex Shifter en Handrem moesten verbonden worden met de Fanatec Stuurtjes aangezien ze dan zeker werkte op alle consoles en de pc. Dit was eigenlijk heel makkelijk, ik maakte een adapter voor de frex shifter die gebruik maakte van de standaard ps2 female plug op het Fanatec wiel. Met wat hardwiring en soldeerwerk verbond ik de handrem met de B knop op de Fanatec Turbo S en GT3RS wielenOm te testen of het doorverbinden van de knop werkte, had ik dit eerst getest met de standaard shifter van fanatec omgebouwt tot handrem :

[video=youtube;KAiWEkYV5vI]http://www.youtube.com/watch?v=KAiWEkYV5vI[/video]

Toen werd de Sim zelf compleet opnieuw ontworpen, als eerst op de PCEn toen in ReallifeDit vergt wat uitleg. De sim zoals je hem hier ziet is zonder Sidepods (Sidepods noem ik de stukken die naast de stoel komen) Waarbij de oude Sim alles 1 geheel was, wilde ik het een stuk makkelijker maken om mijn spullen te onderhouden, verwisselen of aanpassen. Mijn sim bestaat nu dus uit 4 delen ipv 1 (Gedeelte onder buro, Sidepod Links, Sidepod Rechts en Vloerplaat met Pedalen en Stoel)

Hier plaats ik het buro gedeelte, je kunt de Subwoofer (geplaatst boven je voeten) zien en ook de mogelijkheid om de sterkte/volume en bedrading te vervangen van de bovenkant (iets waar ik bij de eerste sim geen rekening mee had gehoudenburoblad teruggeplaatstDe GT3RS Turbo S geplaats, Clubsport Pedalen geplaats en de Stoel weer op zijn plek. Als je goed kijkt kun je onder de monitor ook de Sli-M weggewerkt zien staan


Testen van de positie van de Frex Spullenen de Frex SidePod gemaaktJe kunt nog een groot gat zien naast de handrem, het is de bedoeling dat hier een mooie buttonbox komt te zitten. Op de foto is de pod bedekt met zwart karton, zodat het er visueel al netjes uitziet, maar wanneer de buttonbox klaar is, is het de bedoeling dat ook de sidepod mooi glans zwart geschilderd wordt.En zo werkte de sim op dat moment

[video=youtube;6h4LBCS9aow]http://www.youtube.com/watch?v=6h4LBCS9aow[/video]


Midden 2011​

Hoop dingen aangeschaft in het begin van 2011, waaronder:
- Leo Bodnar's Sli Pro
- Leo Bodnar's BU0836 (button controller)
- Heel veel Drukknoppen, Wipschakelaars en Draaiknoppen

Volgende stap in het project was namelijk de buttonbox, die al veel eerder in dit topic genoemt werd (gat in de sidepod voor over gelaten)

uiteraard eerst weer crea bea in SketchUp voor de basic infoproefpassingbekleden met Carbon Folieen heeeeul veeeel soldeerwerkZoals je kunt zien zijn er 2 aansluitingen, 1 grote Dsub stekker, welke aangesloten wordt via een lange kabel op de Sli Pro, en 3 stekkertjes welke mooi op het BU0836 controllertje passen. De 2 Rotary Switches en 2 Rotary Encoders zijn aangesloten op de Sli Pro, aangezien deze handig zijn voor de verschillende functies op de displays links en rechts van de Gear indicator. De andere 13 Knoppen zijn aangesloten op het kleine Controllertje. Je telt misschien 14 knoppen, maar nummer 14 (de Safety Flip Switch) heeft een speciale functie meegekregen welke ik middels een filmpje duidelijk heb proberen te maken

[video=youtube;pRXq0bT9Ux0]http://www.youtube.com/watch?v=pRXq0bT9Ux0[/video]

Nadat dit allemaal prima werkte volgde de laatste stap van het afmaken van de sidepod. Verfen!! Vanwege de bijzondere rol die Digitalracing.nl in mijn hobby heeft, heb ik als teken van respect en dank de Sidepod versterkt met de DRNL kleuren, wat imo echt de finishing touch was

en zo ziet dat er dan uit compleet in elkaar gebouwt in mijn hobby kamerBegin 2012​Rallye/Drift stijl Handrem, binnen een paar seconden weer terug te brengen naar "normale" road going handrem :)

[video=youtube;9e7owCkJct0]http://www.youtube.com/watch?v=9e7owCkJct0[/video]

Midden 2012​Betatesting Fanatec Clubsport Wheel
Betatesting Fanatec Clubsport Pedals V2

Midden 2015​

Nieuwe next gen consoles, en mijn liefde voor de titels erop, zorgde voor een probleem kwa ruimte.. De PS3 en Xbox360 paste in de woonkamer in een kastje, maar dan moest ik al rekening houden met de temperaturen aangezien ze wel heel krap stonden. Met de komst van de Xbone en PS4 was er echter helemaal geen ruimte meer.. Gelukkig had ik nog wat loze ruimte in de sim (linker gedeelte waar ruimte was voor een extra sidepod, die nooit gekomen is) Dat moest allemaal aangepast worden dus, inclusief alle kabels en zooi die dat met zich mee brengt. Een nieuwe receiver bracht een hoop uitkomsten, met 7 hdmi in, en 2 hdmi uit. En 2 zones voor audio (woonkamer en computerkamer) Nu moest het nog gebouwd worden..

eerst nog even de situatie "voor"alles weer wegTijdelijk in de woonkamer zittenNieuwe onderdelen maken voor de consolesKabel doorvoeren gemaakt vanaf kastje woonkamer naar computerkamer, liep eerst buiten het kastje, dit was netterAangepaste sim en kabelmanagement pods ontwerpenEn bouwenAlles weer in elkaar zetten!En weer helemaal klaar! Geen kabel in zicht, multifunctioneel en alles werkt zoals bedoeld!

Begin 2016​

Eindelijk zover dat ik afgestapt ben van het supersnel kunnen overstappen van een PC naar een Console titel. Ergens wel tegen mijn religie in, maar ik had zoveel problemen met mijn clubsport pedalen (eigen schuld ook doordat ik perse met de oude PCB's met kleine deadzones wilde rijden) dat ik gewoon geen plezier meer had in het rijden zelf (continu twijfelen aan je snelheid doordat je denkt dat je pedalen niet goed werken, komen je snelheid niet ten goede). Na de laatste NES race weer met problemen uit hebben moeten stappen, nadat ik de dag ervoor de pedalen helemaal uit elkaar had ndelijk de Heusinkveld pedalen aangeschaft.. Iets wat ik veel eerder had moeten doen. Wat een genot!Nu heb ik samen met mijn stuurwielen gewoon alles wat ik zou kunnen bedenken. OSW bij Jarno getest en alhoewel het duidelijk onwijs goed aanvoelt, vond ik de stap van CSW V2 naar OSW te gering. En mijn huidige collectie stuurwielen heeft ook wel wat..Toekomst​

- Sli Pro in een mooie eigen houdertje plaatsen klik

Setup Specificaties​

Stoel: Sparco Sprint V
Monitoren: Samsung Syncmaster 2494HM (2x)
Stuurwiel 1: Fanatec Turbo S (StraatAutos)
Stuurwiel 2: Fanatec Turbo S met GT3RS Stuurwiel (RaceAutos)
Stuurwiel 3: Fanatec CSR Elite (Alpha Versie)

Stuurbase 1: Fanatec Clubsport Wheel (PreProduction Versie)
Stuurbase 2: Fanatec Clubsport Wheel V2

Rim 1: Xbox One Hub incl Sparco R323
Rim 2: BMW M3 GT2
Rim 3: Formula Wheel
Rim 4: Fanatec Universal Hub incl Oval Wheel

Pedalen 1: Heusinkveld Engeneering Pro Pedals
Pedalen 2: Fanatec Clubsport Pedals V1.5 met Clubsport Tuningkit

Sequentiele Shifter: Frex Shift+

Handrem: Frex Hbrake+

Buttonbox: Handbuild SR-Academy

Gadget 1: Leo Bodnar Sli-Pro
Gadget 2: Leo Bodnar BU0836
Gadget 3: USB Switch om stuurwiel te switchen tussen aansluiting op PC en XboxOne

Hopelijk hebben jullie van het lange verhaal genoten!
 
Last edited:
#25
En die 225BW is nu onderdeel van mijn 'sim' ;)


*heeft een tweedehands product van Roy Visser* :w00t:

Netjes Roy!
Wat bedoel je eigenlijk met die pedalen ondersteboven? Zoals ze in een personenauto gemonteerd zijn?
 
#27
Zo ben ik begonnen begin 2006, dit was nog met een logitech dfp stuur, een sparco stoel en mdf panelen.
Nadien heb ik er vvp pedalen ingezet en een sparco stuur opgezet met nog allerlei frex onderdelen.Zo is de sim nu, met fanatec stuur

specs:

-sparco seat rev plus
-fanatec gt3 rs V2
-1ste vpp 3 pedalen + hyperreal rem update
-frex seqentiele shifter aangesloten op fanatec gt3 rs
-frex H shifter
-frex simconbase controller + toerenteller van Autometer
-blauwe neon buizen onder dashbord + stickers van stickerland.nl
-startpaneel

pc :

-asus ROG met intel i7 930, gtx280 videokaart + 6GB ram
-17 inch viewsonic scherm
-5.1 speakerset van creative
 
Last edited:
#28
Wat een onwijs fraaie sim :thumbup: echt helemaal af! Die buttonbox en meters zijn helemaal top
(alleen de hospitality unit er schuin achter kan wat sponsorstickers gebruiken op dat geel groen :laugh:)
 
#29
Wat een onwijs fraaie sim :thumbup: echt helemaal af! Die buttonbox en meters zijn helemaal top
(alleen de hospitality unit er schuin achter kan wat sponsorstickers gebruiken op dat geel groen :laugh:)

:stupid:

Eén puntje: Wat zijn je complete specs? Misschien handig om die erbij te zetten ;)
 
#30
Wat een mooie sims mannen. Wellicht dat ik volgende week even de moeite neem om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Inmiddels aardig wat veranderingen doorgevoerd :)
 

Roy Visser

Senior Member
#36
Ik zou willen kiezen voor een 45 à 50 gewone lcd of led tv, werkt dat goed met een pc eigenlijk?
oeeee, Responstijden zijn lang niet zo snel als een monitor, en zeker als je er dichterbij zit ga je de pixels duidelijker zien. Alle A-merk tv's hebben overigens wel een PC mode waardoor de responstijd sneller wordt, maar ik zou als ik jouw was eerst eens kijken hoe mooi je het beeld vind als je op 1 meter afstand zit van een 50inch tv (resolutie limiet van 1920x1080!) Dan zou ik toch gaan voor een wat kleinere normale monitor.

misschien vind jij het beeld zelf prima hoor, maar ik zou dan eerder denken aan een goede projector aangezien pixels daar minder duidelijk zijn
 
#37
Ik zou willen kiezen voor een 45 à 50 gewone lcd of led tv, werkt dat goed met een pc eigenlijk?
Ik heb zelf een tijdje een 40" LCD tv gebruikt. Zat dan op ongeveer een meter afstand en qua pixels ging dat nog prima. De responsetijd was zoals Roy zegt wel duidelijk minder dan met m´n gewone schermen. Dit was echter wel een wat oudere LCD tv, ik denk uit 2006. Zal tegenwoordig allemaal wel wat soepeler gaan. Als ik jou was zou ik het gewoon proberen, het zou je sim wel helemaal af maken!:)
 
Top