[F1] Formula 1 70th Anniversary GP - Silverstone Part 2

Markie

Senior Member
#2
Met de banden een compound zachter en alhoewel de hitte op Zondag lijkt weg te trekken (23/24C), verwacht ik een twee stops race. Want een stint op de mediums en softs van de vorige race zie ik niet gebeuren met de stres die banden hier te duren krijgen.
 

Markie

Senior Member
#4
Niets schokkends, anders dan dat de teams twee stints op de zachtste compounds deden om de meds/hards heel te houden voor de rest van het weekend.

 
Last edited:

Markie

Senior Member
#5
Niemand gaat morgen in Q2 op de reds, eerder nog de hards, daar wil je niet op racen. Weinig schokkends in zo'n tweede week, anders dan een Ferrari motor (Seb) die het goed begaf (olie lekt direct door de vloer, dus iets heeft daar gat "ingeschoten") en rode vlag einde sessie (ook nog een Alfa, maar leek mij meer hydraulisch) . Merc, voor Max dan de rest dus wederom.

[edit] luisterend naar F2 Q sessie, kan ook zijn dat Vettel cubs hard raakte en daarbij onderbodem en daarna motor/versnellingsbak kaput, we horen het nog wel.

En 27 PSi druk op de voorbanden, snelste F1 ooit en vorige week, maar ongelooflijk, een 10tal jaar geleden herinner ik mij nog wel 14/16 psi voor de voorbanden.

Seb: https://streamable.com/kuh3is
Seb onboard: https://streamable.com/f79nnr
Gio : https://streamable.com/bdech7 
Last edited:

Darthwillie

Senior Member
#6
Ricciardo nog voor max, Renault lijkt behoorlijke stappen te maken dit seizoen.

Vettel....... 3e van 5 vrije trainingen waar hij serieuze problemen heeft.
Hulk stuk dichter bij stroll dit weekend
 

Markie

Senior Member
#7


Lando enige op mediums, rode banden nog steeds te zacht en Max/DannyRic werden opgehouden in hun eerste run. Zie dat de meeste teams deze week met nog minder achtervleugel rijden omdat met zoveel bochten makkelijk flat-out, de drag reductie meer helpt dan beetje extra grip.


Max / Lance : https://streamable.com/15mpvw
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#8
Russel door ten koste van Kvyatt, die 7 tiende achter Gasly zat (beroerde S3?, ahh fout Beckets en weinig snelheid rechte stuk)) en Romain die Kevi weer eens verslaat.

En Ocon die zeker een drie plaatsen douw gaat krijgen voor ophouden Russel.

 

Markie

Senior Member
#9
Vettel, zelfs niet op de rode band, en Sainz de biggies eruit en Ocon 3/4 tiende acgter DannyRic en ook niet goed genoeg.

Max start morgen als enige in de top10 op de hards, rest op mediums
 

Peter

Senior Member
#12
Ben benieuwd wat de strategieën nu gaan worden. Met een 2 stopper zullen ze toch wel med/hard/hard gaan doen dus zie ik het voordeel van Max die op de witte start niet helemaal?
 

Markie

Senior Member
#13
als de meidum het houdt, is die sneller dan de hard als race band. Dus dan kun je daar twee stints (12/15 laps) op doen laatste met een lichtere auto, rest op hard.

En dan denk ik hopen op late sc en nieuwere band., zou wat koeler worden wat helpt.

Maar denk dat rbr 3e zeker weet en hoopt op iets meer met andere strategie. (andere band laatste stint)


[edit]Pirelli


mis iets ;)
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#15
Hopelijk goede start Valteri en Hulk, krijgen we wat meer actie in de race.

Benieuwd hoeveel er geracet gaat worden en hoeveel banden sparen

Ben benieuwd, maar ik denk dat de Mercedessen elkaar niet gaan pushen. Wie na de start voor ligt mag hem hebben, geen risico's
Betwijfel dat, aangezien ze elkaars enige concurrent zijn
 

Markie

Senior Member
#17
Denk dat ze zich een extra stop kunnen veroorloven Willie, zeker als Max niet direct op p3 ligt, maar hoop dat merc ze lekker laat gaan zoals vorige week.
 
Top