[F1] Grand Prix van Abu Dhabi - 2020

Markie

Senior Member
#2
Laatste race van het jaar gasten en sluit mij aan bij Willie in en ander draadje, meeste dominante team in de Geschiedenis van de sport en toch was het best een leuk jaar. Tracks, middenveld en een paar onverwachte winnaars en hoop dat dit volgend jaar ook zo gaat zijn (track helaas niet), want verwacht dominatie part 8 van Merc.

Ik ga voor George deze keer ;)
 

Markie

Senior Member
#4
Hamilton rijdt toch gewoon weer?
yep, vandaar het knipoogje :coffee:

FP1:Mix van oude en nieuwe vloeren (2020), dus niet te veel in de tijden lezen Lewis had remschijf problemen en mistte hele eerste gedeelte en reed daarna alleen op de harde compound. DannyRic had benzine pomp probleem en moet naar de nog goed motor een sessie eerder als gepland.Alex had nog een spinnetje : https://streamable.com/apacdj
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#5
FP2:
Pirelli test banden en problemen voor de top 3 om een tijd te zetten op de rode band (alle drie meds tijd snelst), maar lijkt zoals de laatste paar jaar, tot aan de laatste paar bochten combi's kan de RBR mee, dan raken de achterbanden iets meer van hun grip kwijt. Middenvled is vaak close maar zo close heb i ze nog niet gezien dit jaar.

Long runs drama, omdat de motoren fabrikanten vrij goed in kunnen schatten hoe lang ze mee moesten en er gingen er in het laatste 1/2 uur een paar kaput. Kimi's met flink wat vuur, dus rode vlag.


Kimi de IceFireman : https://streamable.com/m1arlx en op de baan zelf: https://streamable.com/c94liy
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#6
FP3:Mercedes beschermde de laatste power-unit door er zo min mogelijk stress op te zetten, dus die zitten er straks gewoon bij. Max deed steeds zijn beste tijden op de 2e run, dus daar zit ook nog wel meer snelheid in. Rest zoals het al het hele jaar gaat, heerlijk dicht op elkaar (y)
 

Markie

Senior Member
#8


Charles door op de meds, Vettel in zijn laatste Fer kwalie eruit op p13

Had de Renaults ook iets beter verwacht p11/12, Ocon net voor DanyRic
 

Markie

Senior Member
#13
Het duurt dus 4/5 maanden, zo lang zijn er al geen Merc updates geweest, voor de rest om het gat iets te dichten. Vrees voor volgend jaar, tenzij Honda V-Tec een bommetje mee brengt voor het laatste jaar


volledige sesssie:

 

Markie

Senior Member
#17
IHopelijk rijdt t Max iets langer rond dan vorige week en een leuk gevecht met de Mercs.

Perez vs McLaren kan ook leuknworden.
 
Top