[F1] Grand Prix van Azerbeidzjan 2019

Peter

Senior Member
#42
Niet de race waar velen op hadden gehoopt, en voor het kampioenschap niet een hele mooie uitslag maar wel heel knap van Mercedes wat ze hier weer laten zien. Leclerc leek nog even aanspraak te kunnen maken op p3/p4 maar de strategie liet het toch niet toe. Zijn tempo na de stop op de rode band was wel opvallend laag, zoals Max dat zijn eerste stint had. Daar helaas te veel tijd verloren, tempo op de medium band was heel goed.

McLaren prima race en Stroll pakt ook mooi puntjes, Racing Point zat er ook goed bij dit weekend. Renault weer zwaar teleurstellend maar daar kan ik nu even geen probleem mee hebben ?
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#44
Ik ben niet ingelogd bij Twitter (momenteel) en ik zie het plaatje correct. :)

De uitvalbeurt van Ricciardo was een bizar moment. Toch vraag ik me af wat hij denkt momenteel. Ik ben benieuwd of Abiteboul zijn statement waar kan maken (We gaan grote verbeteringen en oplossingen zien in Barcelona). Het zou mooi zijn voor Ricciardo en Hulkenberg, maar ik hou mijn hart vast.

Edit: De straf van Ricciardo gaat niet helpen.
 
#46
en alweer een gp gewonnen door een coureur met een baard, streak sind brazilie 2018.

En daarmee verbonden, Vettel heeft een upgrade gedaan en zijn snor vervangen voor een baard, die wil duidelijk winnen
 

Peter

Senior Member
#47
even terugkomen op de race van Verstappen, en dan voornamelijk de pace op de soft tov de medium band. Op de soft was het tempo duidelijk niet goed. Hij verliest achter Perez al veel tijd maar ook nadat hij er langs is blijft het tempo een stuk lager (3-5 tienden per ronde) dan Mercedes en Vettel
Op de medium band daarentegen is hij de snelste man op de baan. Hoe is dat te verklaren?
 
#48
Volgens eigen zeggen kregen ze de band niet in het 'operation window'. Hetzelfde probleem had hij met de medium band na de VSC. Voor de VSC ging het idd goed, maar daarna verloor hij veel tijd, omdat hij de band niet meer op de juiste temperatuur kon krijgen.
 
#49
Makes sense... de Soft heeft (ongeacht welke C-classificatie) een hogere temperatuur-window dan de Medium. Nu weten we van de RB dat deze vrij vriendelijk is voor de banden, dus blijkbaar blijft de temperatuur lager tov de andere teams.

Zag je ook aan Q, waarin Verstappen een hot-cold-hot lap deed.. Blijkbaar is het amper haalbaar om, in Baku, met 1 warmup lap te volstaan.
 

Jarninho

Senior Member
#50
Soft heeft toch juist een lagere operating temp? Soft rubber is immers zachter dan medium en heeft dus bij lagere temp meer grip.
 
Top