[F1] Grand Prix van Canada 2019

Markie

Senior Member
#41
Nieuwere banden en meer tractie zou Max moeten helpen, jammer dat Bottas er langs is

Go Lewis, niet er gewoon achter gaan rijden
 
#43
Oei, Verstappen heeft remproblemen.

Dadelijk haalt Bottas Verstappen nog in voor zijn stop... :surrender:

Hulkenberg inmiddels ook weer vlak achter Ricciardo, dus Verstappen valt minimaal terug naar de zevende plek.
 
#44
Vettel verremd zich en ramt bijna Hamilton die op de rem moet!

Vijf seconde straf?

Verstappen makkelijk voorbij aan de Renaults. Vijfde en dat is het dan.
 
Last edited:
#47
Vettel moet niet miepen. Natuurlijk had hij niet veel anders kunnen doen, maar omdat hij Hamilton oneerlijk in de weg zat, had hij hem daarna voorbij moeten laten.

Het mooiste is als Hamilton hem nu gewoon echt gaat inhalen.
 

Markie

Senior Member
#49
Genoeg om weer over te lullen tot de volgende race :geek: Geef Vettel ookm wel gelijk, fuck de podium presentatie :mad:

Kan beide standpunten begrijpen, was unsave en hij kon nergens echt heen, maar jah het was zijn eigen fout.

Top weekend Renault, maar toch gewoon gelapt en Gasly weer lekker helemaal niets. En gun Stroll zijn twee puntjes ook wel (y)Team radio Vettel : https://streamable.com/p0hd9
 
#52
Je kan erover zeggen wat je wilt, maar het is wel een consequente beslissing. Als Max er bij een chicane afschiet en zelfs niemand in de weg zit, krijgt hij ook een vijf seconde straf.
 

Peter

Senior Member
#54
Terechte straf, ook al kon Vettel er niet veel aan doen, hij haalt er wel voordeel uit. Inderdaad consequent, zie ook Suzuka vorig jaar Max vs Kimi..
Verder een nogal saaie race met een zeer matige regie, en Red Bull heeft de zaakjes echt niet goed voor elkaar, Met Gasly wel het dieptepunt is. Eerst na de stop de halve race achter Stroll vastzitten en verder ook totaal geen tempo kunnen rijden waardoor hij achter beide Renaults finished. Ik vond dat hij de tijd moest krijgen maar er zit echt geen enkele verbetering in waar je dat bij bijvoorbeeld Ricciardo wel ziet. Renault sterke race en Stroll en Kvyat ook.
 
#55
Overigens bedoelde ik meer de 5 seconde straf voor Max in Mexico in 2016. Toen was het Vettel die continu liep te klagen op de boordradio dat Max een straf moest krijgen, terwijl die niet meer iets verkeerd deed dan Vettel nu.


Maar goed, Max heeft al genoeg 5 seconde straffen gehad voor acties op de limiet. ;)
 
#56
Discussie zal er om draaien of Vettel controle had toen hij de baan op kwam. Hij kan gegeven worden, had wat mij betreft niet gehoeven

En wat Lewis betreft

 

Jarninho

Senior Member
#57
Terechte straf. Was alleen maar bezig met Lewis voorblijven na z’n fout. Hypocriet om dat niet toe te geven. Dat hij niks anders kon is echt onzin, hij kon makkelijk meer naar links uitkomen. Had hem wel P1 gekost, dus snap wel dat je het anders oplost maar geef het gewoon toe.
 
#58
Eigenlijk moeten ze een nieuw soort penalty verzinnen, gewoon na 2 ronden al de call maken "sta positie af".
Dan heeft de neutrale kijker nog iets om te blijven kijken, want eigenlijk was de race effectief over op het moment dat de penalty er kwam.

(vind die penalty nog steeds bs trouwens)
 
#59
Ik snap eigenlijk ook niet waarom er geen "plaats afstaan" straffen tijdens de race meer worden uitgedeeld. Dat was vroeger wel zo (of misschien gaf het team toen vaak die opdracht... nu zie je dat minder). Dan is de positie op de baan tijdens de race gewoon zoals ook gefinisht gaat worden en kan er tot het einde gevochten worden.
 
Top