[F1]Grand Prix van Emilia Romagna - 2021

Markie

Senior Member
#2
3 weken zitten er bijna op en we mogen weer. Benieuwd hoe de krachtsverhouding op een andere lay-out en temperatuur (koud, zondag misschien regen) er uit gaat zien.

Mocht RBR de boel volledig op orde hebben en Max iets meer geluk heeft dit seizoen in Italië dan vorig jaar met 3 uitvallen, dan zou het maar zo eens kunnen. Ook benieuwd of AT de filmdagen van dit jaar op Imola en de extra rondjes kan verzilveren in een beter resultaat als in Bahrein.


Overigens zijn de start tijden van verschillende sessies aangepast vanwege begrafenis van de Duke, dus check de gids ;)
 

Markie

Senior Member
#3
Stroom storing, geen Tv feed voor 10 minuten, problemen met data, on-boards, etc. niet werkend, dus moeilijk om er wat van te maken. Ongeluk tussen Perez en Ocon, maar geen beelden dus geen idee wie daar schuld aan had en nog een rode vlag aan het einde, Mazespin.

maar even screenshotje van de timing app gemaakt:


Yuki wide: https://streamable.com/mms2jg
Perez/Ocon aftermath: https://streamable.com/mltcfp
Mazepin: https://streamable.com/pg4jww
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#4


Max zijn liefde voor Italie wordt steeds groter ;) , driveshaft die brak in zijn 2e med snelle run en dus geen rode snelle ronde en long run data., maar was even snel als de Mercs op dat moment. Mercedes, net als in Bahrein, verbeterde niet, of bijna niets (Lewis) op de rode band en Valteri zijn snelste rondje was op de mediums. Maar op dat moment was Max al weg dus misschien even de motor niet op max/benzine voller? Perez had erg veel moeite om in de buurt te blijven van Max en moet op passen er niet te veel achter aan te blijven lopen, heeft wel de ervaring die Gasly/Albon niet hadden, maar je verhoogt zo steeds de druk op je zelf.Middenveld, vandaag AT en Ferrari zagen er het best uit (Charles was snelste, maar net iets wijdt in T9, dus die tijd deleted). Carlos en Charles waren mega aan het pushen en dat Charl;es er uit eindelijk afging (carlos eerder al) was niet de grootste schok van het weekend (intern nr1 battle :geek:). McLaren iets verder weg dan ik had verwacht, maar weekend is nog lang.


Charles off: https://streamable.com/jwi9gf

Max tech issue, driveshaft : https://streamable.com/ydsdjd

En Otmar draait langzaam door:
 

Markie

Senior Member
#7Het lijkt te koud om die rode banden (voorkant) op temperatuur te krijgen (waar is DAS if you need it) en je verliest performance in de 2e push. Mocht temp niet drastisch omhoog gaan dan is de gene die kan, dan wel durft te pushen in de eerste ronde zeker in het voordeel, of misschien dubbele warm-up laps. Ook Gasly reed sneller in zijn 3e push ronde mediums, dan rood, dus doorkomen op de mediums zal voor veel teams wel de voorkeur hebben.


Was een beetje en bende, veel autio's naast de baan en track limits in T9 (veel wagens onderstuur), dus verwacht dat de boel nog wel anders gesorteerd gaat worden, maar ziet er voor RBR beter uit als gisteren :geek:

Happy yuki in 2 acts:
https://streamable.com/ofq17e
https://streamable.com/gxdygc


Spins
Gio: https://streamable.com/zkdpx3
Latifi: https://streamable.com/7zq0e0

My back hurts, Max over de gele broodjes: https://streamable.com/yvitt5


en Perez/Ocon van gisteren: http://instagr.am/p/CNw09dlDgal/
 
#16
Max had hem kunnen hebben volgens mij, maar net geen perfect rondje. Toch knap dat Lewis er dan weer staat.

Bottas dramatisch. Vettel ook. Latifi gaat lekker hier. En Mick is Mazepin goed aan het afdrogen
 

Peter

Senior Member
#17
Latifi gaat hele weekend al lekker inderdaad, evenals Gasly die er toch steeds lekker bij zit, hij en Leclerc belooft een mooie strijd te worden, hele weekend al weinig tussen
 

Peter

Senior Member
#19
Krijg meer het idee dat Norris beter wordt, vorig jaar had hij het nog moeilijk met Sainz. Of Ricciardo is niet meer wat het geweest is 🤔
 

Markie

Senior Member
#20
DannyRic was sneller in Q vorige week en had mega schade nadat Gasly hem raakte in de race. Lijkt mij een beetje te vroeg om nu na de 2e Q sessie direct conclusies te gaan trekken. (nieuw team ook nog eens).


Wat mij wel opvalt bij Lando is dat zijn innerlijke goedheid (denken aan anderen eerst) langzaam opzij geschoven wordt om meer aan zichzelf te denken en dat heeft hem zeker beter gemaakt het laatste jaar.Regent nu

 
Last edited:
Top