[F1]Grand Prix van Emilia Romagna - 2021

Markie

Senior Member
#61
Bottas en Russel crash zorgde voor Lewis zijn kans, dus denk dat Toto goed te spreken is :whistle:


In de drukte volledige uitslag bijna vergeten en laten we dit jaar de championship stand ook maar eens bijhouden ;) Ik lees net dat Kimi penalty heeft gehad en dat betekend Alono in de punten 9nieuw plaatje)



 
Last edited:
#62
Lekker duidelijk allemaal die regels, maar Kimi had dus blijkbaar een spin tijdens warmup lap van herstart, viel daarbij 3 plekken terug maar kon maar 2 plekken goedmaken voor de start. Blijkbaar moet je dan door de pitstraat (als je niet op je oorspronkelijke plek terug kan komen). Vraag me af of hij wel op die 3 teruggevallen plekken had mogen herstarten.

Btw, top race van Norris dus. Mooi dat ie ook derde staat in het kampioenschap. Vorig jaar had hij ook al zo'n goede seizoenstart. Hopelijk weet hij dat dit keer door te trekken.
 

Markie

Senior Member
#63
Regel is imo duidelijk en ook altijd al zo geweest.

Warm-up lap, verlies je door wat dan ook je positie, mag je die terug in nemen. Slaag je daar in niet, ben je verplicht om uit de pitsstraat te starten

Bij SC start mag je dan weer niet je positie terug in nemen, zie Perez

Omdat kimi niet in positie was voor dat de SC lichten uitwaren, had die door de pitsstraat gemoeten.


Dag te laat, maar goed dat George iets af ge koeld is

https://twitter.com/F1/statuses/1384183348923305994
 
Last edited:
#64
Die regel lijkt me echter vooral zinvol als het een staande start is, en dat was het niet. Maar goed, voor de duidelijkheid is de regel dan hetzelfde, I guess.

Zo was er ook wat onduidelijkheid over of Leclerc Verstappen had mogen inhalen omdat hij bij die herstart van de baan ging.

Waarschijnlijk had hij dat gewoon gemogen, alleen volgens Leclerc had Verstappen dan weer hem mogen terug inhalen (voor de SC lijn). Maar als Leclerc gewoon meteen op het gas was gegaan (immers, iets voor laatste bocht), dan had Verstappen hem nooit meer in kunnen halen. Was wel een puinhoop geworden denk ik. :D
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#65
Die regel lijkt me echter vooral zinvol als het een staande start is, en dat was het niet. Maar goed, voor de duidelijkheid is de regel dan hetzelfde, I guess.

Zo was er ook wat onduidelijkheid over of Leclerc Verstappen had mogen inhalen omdat hij bij die herstart van de baan ging.

Waarschijnlijk had hij dat gewoon gemogen, alleen volgens Leclerc had Verstappen dan weer hem mogen terug inhalen (voor de SC lijn). Maar als Leclerc gewoon meteen op het gas was gegaan (immers, iets voor laatste bocht), dan had Verstappen hem nooit meer in kunnen halen. Was wel een puinhoop geworden denk ik. :D
Kimi zat net op het randje en team wilde duidelijkheid (wedstrijdleiding), maar was net te laat en dus Kimi op verkeerde plaats, was ook wel grensgeval

Max had mzl waar die eraf ging (1/2 curb), maar had jouw variant graag willen zien :devilish::censored:
 
Top