[F1] Grand Prix van Frankrijk (2021)

Markie

Senior Member
#2
geen idee hoe lang forum nog open is, maar tot die tijd ;)


Terug naar een "front-limited" circuit, dus vermoed dat Mercedes weer op race snelheid (banden slijtage gedurende de stint) de overwinning gaat pakken. Belangrijk voor Max in dat geval voor Bottas te blijven en verwacht geen ferrai op pole hier (snellere en langere bochten combi's).
 

Markie

Senior Member
#3
FP1Team(s) klagen over curbs uitgang T2 en de geverfde run offs met de extra grip flatspotting de bandjes., zoals gebruikelijk. Snelheid Merc net iets voor RBR, Max klaagde over de voorkant die niet deed wat die wilde (zelfde als vorige races), dus ze weten wat te doen. Weinig verschil in tijd tussen de runs op de harde band en de rode, dus die lijkt mij net te zacht.


Valteri T2 en Mercedes klagen bij FIA: https://streamable.com/goddzi & https://streamable.com/pzyqk2

Seb off : https://streamable.com/g12vlk

Carlos spin en bandjes done: https://streamable.com/4ln1ca
 

Markie

Senior Member
#4
FP2;

https://pbs.twimg.com/media/E4K5KbdXEAc-pnR?format=jpg&name=medium
Mercedes sneller op de meds, Valteri verbeterde zich niet (was 3 ths trager) op de rode band, Lewis was ietsjes sneller, Max bijna een seconde. Longrun, Max iets sneller dan Lewis, Valteri het snelst op mediums, maar die reed een iets andere sim (eerst rood). Maar de vraag is natuurlijk of RBR mee kan na rondje 13/15 (minder slijtage voorkant Merc) en dat zien we Zondag wel en ook of de extra druk in de banden een verschil gaat maken. Verwacht geen team op de rode band in Q2.

Alpine, net als Barcelona snel en Ferrari weer terug naar een gevecht met top middenveld.

Dit keer was het RBR die klaagde over T2 curbs, act in 3: https://streamable.com/mv8nsw, & https://streamable.com/03n0n5 & https://streamable.com/x9j7tv


En long run data:

 
#5
Toto Wolff had al aangegeven dat hij verwacht dat Mercedes het hier weer goed gaat doen en daar lijkt het inderdaad op.

In Monaco en Baku was er steeds een coureur die de wagen niet in de sweet spot kreeg, maar dit circuit ligt de Mercedes meer.
 

Markie

Senior Member
#6
FP3

Mercedes was enige team dat zich in de 2e run niet echt verbeterde, dus vermoed dat die niet full beans gingen. Dat gezegd hebbende, zaten ze toch een 3 tiende achter Max in de eerste run. RBR reed FP3 met duidelijk lagere downforce achtervleugel dan gisteren, dus misschien dat Mercedes moet reageren, maar blijf erbij dat banden slijtage hier het belangrijkst gaat zijn.

Middenveld, als je Mercs weg denkt, "the usual suspects"allemaal binnen paar tiende. Erg benieuwd of teams de rode band gaan gebruiken in Q2, want die zag er niet goed uit in de longruns en dan ben je denk ik liever p11/12 op een baan waar je wel kunt inhalen als de banden grip wegvalt.best S:
Vond nog vergelijk FP2/FP3

 
Last edited:

Markie

Senior Member
#9
Ocon, iets tragerd an Fernando en red het net niet, rest verwacht, gat net iets te groot.


Q2
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#12
Hij was iets sneller, maar de Mercs ook dus p4


Max na de eerste race weere ens op pole, nu kijken hoe de slijtage morgen gaatz ijn.


Carlos top and Pierre ook weer
 

Markie

Senior Member
#16
lange run naar de eerste bocht, dus laten we hopen dat ze er allemaal heel door komen en niemand rechtsaf of of erger of de broodjes stuitert exit T2. Eens kijken of de voorkant van de Mercedes nog steeds superieur is (banden slijtage) of dat Max genoeg snelheid heeft om het gevecht aan te gaan (itt Barca)., benieuwd.


Sainz naar de grid flatspotje: https://streamable.com/fmipeo
 
Top