[F1] Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

Tjello

DigitalRacing.nl
#61
Ik ga niet beginnen over Gasly die Verstappen gewoon verslaat.

Respect van de 'jonge' garde

Deze had van Gameren nog na de race :ROFLMAO:

Hele toffe race. Kan me wel iemand vertellen waarom medium-medium-hard een strategie is? Met het bandenreglement zou je dan toch altijd medium-hard-medium doen?
 

Tjello

DigitalRacing.nl
#63
Track position. Hoe sneller je bent in stint 2, hoe kleiner de kans dat je in stint 3 mensen moet inhalen.
Dan ga je er als Mercedes dus van uit dat je tijdens de race gemakkelijk 20 seconden (een pitstop) weg doet rijden van de rest. En dan moet je er nog van overtuigd zijn dat niemand het gaat redden met een 1 stop.
 

Markie

Senior Member
#64
Dan ga je er als Mercedes dus van uit dat je tijdens de race gemakkelijk 20 seconden (een pitstop) weg doet rijden van de rest. En dan moet je er nog van overtuigd zijn dat niemand het gaat redden met een 1 stop.
Op Vettel na hadden de anderen al gestopt. Leclerc zou het nooit redden op de mediums en de RBRs moesten zo wie zo nog een keer stoppen. Vergeet niet dat op Vrijdag de Ferrari's na 10 rondjes op de medium op het loopvlak zaten, dus die 1 stopper geloofde eigenlijk niemand in.

Achteraf meer rubber op de baan en dan rij in de laatste ronde alsnog je de snelste ronde op oude hards en was een 1 stop wel mogelijk, geloofden ze alleen niet in bij de start
 
#65
Hamilton heeft dan ook maar 1 stop gemaakt. Hij gaf ook aan dat hij vanwege deze keuze ook zonder de SC gewonnen zou hebben.

En Bottas deed uiteindelijk medium-medium-soft.

Alleen Verstappen deed medium-medium-hard.
 

Markie

Senior Member
#66
Lewis kan veel zeggen, maar James Allison gaf bij Sky na de race aan dat beide coureurs op een 2 stop strategie stonden (m-m-h/m-h-m) en alleen doordat de SC fase dingen door elkaar gegooid had (Lewis was al eerste met of zonder stop) ze dit hadden veranderd.

Had Lewis na zijn eerste stop en uiteindelijk voor Valteri zijn tweede stop nog achter Valteri gereden, hadden ze hem ook zeker binnengehaald voor een tweede, ook al hadden zijn banden het misschien aangekund.

Mercedes heeft al jaren het beleid dat ze beide coureurs op de zelfde strategie laten rijden omdat ze die "doos van Pandora" niet willen openen en ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat ze dat hier wel hadden gedaan. Je zag al hoe moeilijk ze hier deden met meerdere verzoeken aan Lewis om toch maar te pitten, alhoewel het hier niets uitmaakte. Had wel voor heerlijke, "multi-21" tv gezorgd als Lewis het gewijgerd zou hebben, zoals die dat nu eigenlijk ook al deed.
 
Last edited:
Top