[F1] Grand Prix van Mexico 2019

Markie

Senior Member
#61
Dat was een close one voor Vettel en kost hem flink tijd tov Bottas/Lewis


Denkndat ze Vettel nog graag even buiten hadden gehouden, maar verkeer kostte hem te veel tijd, ok move van Mercedes met Bottas, halen ze voordeeel betere banden iets weg bij Seb.
 

Markie

Senior Member
#64
Ze zijn Albon complimenten aan het geven, maar meer dan een 5e plek zit er nu niet meer in. Beetje jammer dit.
komt gewoon 0.5 of meer te kort in race pace als wagen vol zit, stoppen kunnen ze wel bij rbr wat minder bij Ferrari ;)

Alle middenveld top 10 starters uit de punten en dat is dan ook nog met Max die terug viel
 

Markie

Senior Member
#72
Jammer dat Valteri even zat te slapen bij Max, had de race een stuk leuker gemaakt.

Mercedes doet wat het moet doen, snap ergen angst bij Ferrari voor te vroege stop, maar je geeft track positie niet zo maar op.

En geen punten voor Danill met die actie op Hulk :oops:
 
#74
5 van de 6 races bij red bull is Albon voor Verstappen geëindigd, zegt een hoop over hoe het seizoen van Verstappen is ingestort na de zomerbreak want Albon is absoluut niet sneller.

Edit, denk dat het er 4 zijn, sochi en Singapore was max er voor
 
Last edited:
#79
Max, Honda en Red Bull moeten samen dit verbeteren. Ook al is de wagen volgend jaar beter, Hamilton scoort altijd, en met ZO een serie win je het dan niet.

Spa, Max fout
Monza, Honda motor laat ze achteraan starten, Max onhandig bij start
Singapore, Red Bull verslikt zich in de Simulator en komt met een verkeerde setup aan en geen onderdelen om dat op te lossen
Sochi. Red Bull/Honda niet snel genoeg, 5 plaatsen gridstraf ivm motor
Suzuki. Leclerc
Mexico Quali, Max. Start, iedereen rommelig, lekke band, Max te ongeduldig (Bottas was er hoe dan ook langs geblazen op het volgende rechte stuk, proberen op DRS was handiger geweest)en Bottas onhandig.
Dan is er nog 1 constante, Albon pakt nergens punten van de concurrentie af

Zet dat af tegen Hamilton die alleen op Monza een plek verliest en op Singapore langzamer is, en je ziet het probleem.

Is dit een tirade tegen max en co? Nee, dit was altijd een leer jaar. Maar om volgend jaar kampioen te worden moeten Max, Red Bull en Honda constant op 100% zitten.


Ander dingetje, waarom is ieder recht stuk op Mexico een DRS zone? Te veel
 

Jarninho

Senior Member
#80
Ik denk niet dat de DRS te sterk was. We hebben weinig inhaalacties gezien van gelijkwaardige auto's. Vettel reed het gat dicht, maar niet meer dan dat. Zelfs Ricciardo kwam niet langs Perez terwijl hij veel sneller was.

RB heeft iets teveel ups en downs, maar dat hoort ook wel een beetje bij een team in achtervolging. Dit weekend is het echter Max geweest die het zelf heeft vergooid. 2019 is wel heel erg veel beter gegaan dan iedereen op voorhand had gedacht en ik denk dat ze voor de nieuwe auto echt nog wel een hoop kunnen en ook gaan verbeteren. RB heeft dit jaar veel meer uit de auto gehaald dan Ferrari.

Albon is trouwens vlak achter de top geeindigd. Als ze hem de juiste strategie hadden gegeven was hij op het podium gekomen. Ik denk dat ze die gewoon houden voor volgend jaar.
 
Top