[F1] Grand Prix van Mexico 2019

Markie

Senior Member
#82
@Willie Vind Spa niet een fout. Samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat Kimi veel eerder remt dan die had gewild (bottas) en dat gaf Max de kans. Zou het een "high risk move" noemen, maar zeker geen fout. Ga je voor een titel, zul je dat soort acties moeten beperken tot het echt noodzakelijk is, maar nu was daar niets mis mee.

Bottas in Mexico ook helemaal niets mis mee en 100% Valteri zijn fout dat Max met een lekke band zat. Bottas kiest de normale lijn voor max tractie uit de bocht en laat de binnenkant helemaal open en Max zegt dank je wel. Bottas ziet Max accepteerd dat die de bok is, opent iets naar rechts om terug te steken, maar doet dat laatste een fractie te vroeg. Perfect uitgevoerde actie die misgaat omdat Bottas iets fout doet, daar kun je niet op gaan rijden.

En Max kwam uiteindelijk in die race situatie omdat Lewis in eens wil laten zien wie er de baas is in de eerste bocht met een "very low % move" aan de buitenkant van uit het niets., die ik zou karakteriseren als niet des Lewis.


Ben het ermee eens dat Max en RBR stappen moeten maken, maar ben er ook van overtuigt dat als die RBR16 top is, je van zelf niet of zeker minder in dat soort risico volle situaties terecht komt en je concurrentie juist in meer.

LeClerc was het hele weekend trager als Vettel, op dat ene rondje in Q3 en Alex was eigenlijk de hele race weer iets trager dan Charles, dus qua race pace heeft die nog wel stappen te maken, gat is nog te groot. Dat gezegd te hebben, het is zijn eerste jaar in F1 en die stappen zullen vanzelf wel komen en dat idee had ik niet bij Pierre. te veel stres. Dus dat stoeltje is volgend jaar gewoon voor Alex en dan zien we dan wel of die inderdaad in zijn 2e jaar in F1 die stapjes maakt en er iets dichter op kan zitten.
 
Last edited:
#83
https://www.f1maximaal.nl/formule-1/256817/update-ii-hamilton-vindt-dat-verstappen-magneet-heeft

Niet met je eens. Dat soort risico's moet je niet nemen als je vecht voor een kampioenschap. Je ziet het aan Hamilton die nu opeens niet meewerkt nu het kampioenschap hem eigenlijk niet kan ontgaan.

Zowel spa als Bottas gisteren duikt hij er in en hoopt dat de ander hem ziet en meewerkt. En in tegenstelling tot vorige jaren gebeurt het niet meer altijd . Kijk hoe leclerc in Silverstone verdedigde.

Vorig jaar zag je Vettel met allerlei incidenten iedere kans op het kampioenschap verliezen. Daar moeten ze van leren.

Ben het wel met je eens dat met een top auto je makkelijker uit dat soort situaties blijft, maar Hamilton wint zowel Sochi als Mexico vanaf P3
 

Markie

Senior Member
#84
Die opmerking van Lewis zie je iedere keer als die een actie op Max probeert die niet lukt, al de zoveelste keer dat die dat als verdedigingsmechanisme (moet Max ruimte geven) gebruikt naar de pers toe, Austin en Boedapest riep die dat ook. Jos was vanavond aan het koken toen die daar op moest reageren bij Peptalk en ben het wel eens met Jos dat Max in het hoofd van die mannen zit. Ben het alleen niet met hem eens dat dat altijd een goed ding is, want die mannen willen zich ook laten gelden en dan krijg je juist die "high risk moves", in die zin trekt Max het indirect wel aan.

Lewis neemt ieder jaar een aantal keer risico, maar alleen als het in een direct gevecht is met zijn concurrent (Sochi vorig jaar, dit jaar Bahrein met Seb bijv.) en daar is niets mis mee, dat bedoelde ik er mee. Max moet beter leren zijn gevechten te kiezen en af en toe als het te veel risoc mee brengt ook eens een rondje willen wachten, maar geen riscio kom je nooit een seizoen mee door als het titel gevecht echt close is.

Bottas actie moet je echt even nog een keer naar de herhalingen kijken, die met drone camera van boven, want Valteri ziet hem wel, hij opent de bocht zelfs nog even meer naar rechts, het gaat mis doordat daarna Valteri iets te vroeg instuurt.


Heeft Max al een overwinning van pole ;) Kijk bijvoorbeeld naar Seb mega toen die de snelste auto had en nu die bij Ferrari dat niet meer heeft en meer moet vechten in verkeer zie je zijn fouten last ook oplopen t.o.v. die dominante jaren. Als je een snellere wagen hebt is het nu eenmaal makelijker om af en toe terug te steken, komt later of de volgende race wel weer goed.
 
Top