[F1] Grand Prix van Rusland - 2020

Markie

Senior Member
#4
FP2:Mercedes dominant, Bottas moeite met laatste twee bochten, Lewis had een off in zijn 2e run en Max foutjes in beide (ong. DannyRic pace)

Long run, gat iets kleiner maar nog steeds 0.5+, softs lijken niet ideaal maar weet niet of iemand anders dan Mercedes q2 doorkomt op de mediums. Soft run middenveld redelijk close, medium long run leek Max iets meer snelheid te hebben, maar podium is geen freebee dit weekend.

Enige hoop voor de rest is als Mercedes de voorbanden blijft flatspotten, want dat blijven ze maar doen tot nu toe.

Lewis flatspot example:


Max 1e run: https://streamable.com/1i927s
Max 2e run spin: https://streamable.com/zfpc90en de Ferrari take-over is nu officieel:


Maar los van de gekkigheid, lijkt mij een prima keuze. (y)
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#5
FP3:
Geen idee waarom Valteri zo veel trager was als gisteren, rondje zaten geen grootte fouten in en was trager als gisteren. DannyRic had losse spiegel in zijn snelle rondje dat niet hielp, Max zijn 2e en normaal snelste run kwam die denk ik verkeer tegen in S2 en van gas af, na goede 1e sector en Alex miste half boxht1/2 en tijd werd afgenomen, Lando was net iets trager dan Carlos normaal rondje.

Dus Mercedes nog steeds vooraan, P3 gaat denk ik tussen Max/Perez en de Ren/Mclaren jongens en dan iets groter gat naar rest middenveld.

Gasly die een vd velen was die door de hobbels voor T15 werd verrast: https://streamable.com/aai0qi

spiegeltje rechtzetten bij 300km/h plus :
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#12
Dat was lekker close voor Lewis (sec over), maar kost hem wel een start op de mediums. . (lekkere call van RBR laatste bocht van het gas)


2 tiende sneller en je gaat van P13 naa makkelijk door o_O (stroll technisch pech, geen 2e run)

 

Markie

Senior Member
#14
Max p2 wow, verkeerde start plek ben ik bang als ik zo naar F2 keek :(

Valteri maakt er een drama van maar p3 kan wel eens goed uitpakken.

Sergio ook top en DannyRic red het net niet in Q3 na top Q2
 

Markie

Senior Member
#17
Hehe, iedereen tijdens de interviews vertelt dat je beter niet op pole kan staan hier. We zullen het zien. Zoals ze het brengen is de top 3 na de eerste paar bochten omgedraaid. :p
F2 zag je dat baby Schumi van P3 de beste start had maar net te kort kwam voor een aanval, maar leek ook of die geen risico wilde nemen. De rechter rij (even nummers) was echt mega veel stof en die waren minder weg en dan start Max ook nog op de mediums (gelukkig Valteri ook), heeft er een nodig zoals eerste 100 meter vorige race en dan net iets langer doortrekken ;)


24H van Nurburgring in the regen op de Nordschleife was ook gaaf om te zien (start)


En Lewis moet zich nog melden, omdat die verkeerd terug kwam op de baan T1/2, begin laatste ronde na de rode vlag Q2.

En ik snapte niet waarom Valteri niet eerder van zijn gas ging laatste run, Max was groen/groen/groen in die mini sectoren.

 
Last edited:
#19
En dan ging hij enorm van zijn gas na ze ingehaald te hebben. Voor hem logisch omdat hij dan van voren een gat heeft zodat hij niemand tegen komt tijdens zijn run, maar ik vermoed dat anders die andere 2 wellicht allebei nog hun rondje hadden kunnen doen.
 

Markie

Senior Member
#20
Dat denk ik niet Joost, want zo groot was het gat tussen Lewis en Ocon(?) niet en hij moest iets ruimte creeeren.

Kan mij wel voorstellen dat degeme die Lewis inhaalde een streepje gezet hebben voor de volgende keer dat er ergens iets gebeurd en ze het terugbetalen, want die twee werden wel gepiepelt.
 
Top