[F1] Grand Prix van Sakhir - 2020

Markie

Senior Member
#2
Kort baantje, low downforce, dus kwalificatie zal wel erg druk worden en veel gezeur (slipstream/verkeer). Benieuwd hoe George het gaat doen in de Mercedes en of die binnen paar tienden van Valteri kan zitten.


Gok maar eens op geen Lewis overwinning. :whistle:
 

Tazz

Senior Member
#5
Motorvermogen is heel belangrijk. Hergeneratie zal moeilijk zijn, met slechts 4 remzones zal de batterij mss niet altijd voldoende opgeladen geraken.
Denk dat we ook wel een paar motoren zullen zien ploffen dit weekend. Zeker nu het ook de voorlaatste race is. Denk dat er al een aantal op het einde van hun cyclus zitten.
 

Markie

Senior Member
#8Korte rondjes alles lekker close.

Interessante gedeelte is het hobbelige gedeelte in S2, waardoor teams denk ik hun wagens iets meer rijhoogte (zullen) moeten geven als vorige week en teams die dat het minst moeten doen kunnen daardoor wel eens iets beter ervoor staan dan anderen.
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#11
ondertussen in F2 kwalie


BabySchumi (nu nog p17) die er een puinhoop van maakt : https://streamable.com/2g2d8h

Gelukkig kan Iliott (p9)zich daardoor ook niet verbeteren (rode vlag), Tsunoda doet wat die moet doen en vermoed dat Schumi als laatste moet starten, dus kansen voor Callum.
 

Markie

Senior Member
#15


Zelfde scenario in FP2 als FP1, Bottas die normaal geen snel rondje (track limits) op de rode banden voor elkaar kreeg (snelste rondje hards) en George die problemen had in de long runs (verkeer op de rode vertekend snelheid, iets beter op de hards). RBR klaagt over onderstuur in het snelle rondje op de rode band (Max pas 3e of 4e run dat die tijd zette), maar veel sneller dan Mercedes in de long runs zoals ook al in FP1. Net als vorige week bewaard Merc een extra setje meds, daar waar RBR voor een extra setje hards gaat voor de race.Middenveld veels te dicht op elkaar om veel zinnigs te zeggen, maar Renault gaat goed in low downforce trim, RP/AT zetten vorm door van de laatste paar races. McLaren had allerlei problemen, groot en klein en Ferarri was dram, mede door Charles tech issue (driveshaft) en Seb die maar banden bleef weggooien door te spinnen en naast de baan te rijden)


Gasly deed nog een Grosjeantje, nee niet die ;) ...........gravel https://streamable.com/kbacpl:
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#16Max wat verkeer (11 laatste bocht), Valteri 3 tiende verlies laatste bocht (foutje), dus die twee waren ongeveer even snel en normaal vind Mercedes net iets meer naar de Kwalie, dus Valteri pole. George iets meer moeite om op één rondje alles eruit te halen, maar die heeft nog wat rondjes voor Q3. Alex was op mediums, DannyRic had beroerde eerste run en Ferrari was een motor voor Seb aan het vervangen, dus dat wordt hard door werken.


Middenveld zowel Ren als AT staan er al het hele weekend goed bij, McLaren doet het altijd goed in Q dus verwacht strijd voor best of the rest tussen die 3 teams ( RP te veel wing, misschien vinden die nog wat voor de kwalie)


En Yuki heeft na vandaag zijn super licentie punten, dus verwacht die in AT volgend jaar.
 

Markie

Senior Member
#18


Lekker Alex (y), bijna 4 tiende op een 50+ sec rondje

Ook Ocon en Lando er uit en ging Charles nu door op de harde compound?? Timing veranderd die nu naar de rode band, leek mij al vreemd.
 

Markie

Senior Member
#20
Dat was lekker close, 0.056 tussen de top 3, Max net niet maar morgen wel op de rode banden bij de start en George die dichter en dihter bij Valteri kwam.


Charles mega rondje en Danill ook weer eens ok, al geloof ik dat Pierre wat tech issues had


Laatste rondjes: https://streamable.com/asy9tu
 
Last edited:
Top