[F1]Grand Prix van Spanje 2020

Markie

Senior Member
#2
Maar eens kijken of Mercedes de set-up zo kan krijgen dat ze niet in de problemen raken zoals vorige week. Ze hebben meer dan genoeg data en de banden zijn een stuk harder deze race. Verwacht wel dat als het heet blijft de RBR16 er iets dichter op zit, maar of dat genoeg gaat zijn om ze het echt moeilijk te maken betwijfel ik (pole te belangrijk hier)
.
 

Markie

Senior Member
#5
Een snel rondje is de Mercedes mega, maar in race pace (zeker op de meds) lijken ze toch aardig wat snelheid in te boeten, Max was sneller dan Lewis op meds. De C1 harde band lijkt niet genoeg grip te hebben, dus verwacht M/M/S twee stoppers op Zondag.

Middenveld zo close dat Q snelhied belangrijk gaat zijn, maar je wilt ook niet te veel race pace (banden slijtage) inleveren. RP race pace zag er goed uit, maar die kwamen weer wat te kort in een enkel rondje.

Valteri understeer on C1 tire: https://streamable.com/7rt7r5Sessie:
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#8
Rode vlag en einde FP1, twee coureurs op een slow-lap die elkaar raken in bocht 3 (Ocon/Kevin). Zag er uit als of Ocon niet helemaal zat op te letten (niet verwachtte) en Kevin mistte die van de racelijn ging en er achter op reed.

Tijden zoals verwacht, Merc, Max en dan de rest en Wil+2x Ferrari power er achter. Max,,Lewis & Valteri bleven van de medium af, dus daar willen ze Q2 op rijden en de race op starten. En Vettel zijn nieuwe chassis gaat als een speer, moet echt wat uit de hoge hoed toveren voor de Q sessie.

Ocon/Kevin: https://streamable.com/xdkmyu

 
Last edited:

Markie

Senior Member
#11
Mercedes op de rode banden, willen twee sets medium over houden voor de race?

Zullen wel langer houden dan gedacht want iedereen rijdt erop.
 
#12
Het gat naar P10 is waarschijnlijk maar 0.7sec of zo, dus iedereen moet wel op de rode band. Met uitzondering van Mercedes wellicht.

Hm k, gat is nu veel groter dan in Q1. De boel opengeschroefd natuurlijk. Dus mijn opmerking gaat niet op.
 

Markie

Senior Member
#14
Seb gaat voor nieuwe bandjes met zijn nieuwe chassis ;) Team genoot klagen over slechtte rondjes en er nog voor.

Renault redt het niet en Gasly 2.0 gaat als een speer dit jaar en Alex net snel genoeg (0.05)

Joost, denk ook dat je geen positie verlies wil gokken bij de start (Barca inhalen bijna niet te doen)en omdat het toch een tweee stops is, ga je voor de zekerheid.

 
Last edited:

Markie

Senior Member
#17
Valteri laat het liggen in S3 (trager dan pole time van vorig jaar), Max doet wat die moet doen en de RPs voor Alex (0.7 :sick: op een baan waar je mega veel rondjes gedaan hebt)

Pierre en Charles waren sneller in Q2, dus die laten iets liggen in Q3

 

Markie

Senior Member
#18
Laten we hopen op een rare start, eerste bocht, massieve tiredeg, of wat SCs anders wordt het weer een Barca optocht ben ik bang.
 
Top