[F1] Grand Prix van Turkije

Markie

Senior Member
#2
Denk dat vorig jaar niet echt een graadmeter was omdat jhet zo koud en weinig grip baan was, dat Mercedes de voorbanden niet warm kreeg op de korte run en race was chaos. Benieuwd hoeveel grip er dit jaar is en of we weer ergens wat regen hebben gedurende het weekend.

Lay-out lijkt me niet specifiek een voordeel te geven aan een van beide wagens, dus close. Wat geruchten over Lewis en nieuwe motor, maar dat zal wel zo blijven tot die het uiteindelijk doet ;)

Als het half zo leuke wordt als vorig jaar zitten we goed.


En het zou het weekend zijn van Suzuka en RBR komt met een aangepaste livery

 

Markie

Senior Member
#5
Ah, het mercedes excuus ;)


Track weer normale grip, dus set-ups zullen nog wel iets aan de verbeterde track aangepast moeten worden, maar lijkt mij een redelijke Mercedes race lay-out (voorbanden hebben het zwaar). Pirelli heeft een zachtere compound meegenomen, maar denk niet dat we die veel gaan zien, meeste teams er al twee sets van weggewerkt in FP1 (te veel slijtage)


Lewis heeft een nieuwe ICE en dus 10 plaatsen grid penalty, maar met de pace die ze lijken te hebben en als die uit de problemen kan blijven, moet een podium er zeker nog in zitten vanaf P11.


FP1
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#7
Precies wat ik bedoelde inderdaad. Die paar keer dat Mercedes speciaal uitpakte, bakten ze er niks van.
had imo niets te maken met die "x jaar Merc" in DLD, maar Lewis die de pit in kwam nadat ze hem hadden verteld buiten te blijven omdat ze klaar stonden voor Valteri en toen werd het een puinhoop, omdat verkeerde banden buiten stonden en de pitcrew klaar stond voor Valteri.

FP2

Vooral klagen over voorkant die niet werkte in korte runs en voor de gene die dat wel lukte, Charles, had je weer meer slijtage in de long run. Merc was daar een stuk sneller en de voorbanden bleven ook beter dan bij de rest. Max was erg ontevreden over zijn balans (onderstuur), dus daar hebben ze heel veel werk te doen vanavond.

Charles had de pace, maar voorbanden hadden het heel zwaar. Als ze dat iets beter onder controle krijgen zou een podium zo maar kunnen.

Oh ja en nog steeds kans op regen morgen

 

Markie

Senior Member
#8
regen vanochtend en sessie begon op full wets, naar te droog voor inters maar nooit droog genoeg voor slicks. Vorig jaar hadden ze in de qualie sims op het droge moeite om de 1.30 te doorbreken, dus deze tijden geven wel aan hoeveel mEer grip er dit jaar is.

Niet de sessie die RBR wilde na de problemen van gisteren, dus die gaan redelijk blind in de Q sessie, droog (misschien iets vochtig aan het begin) want er wordt voor vandaag geen regen meer verwacht voor de start (morgen ook droog).

George beached: https://streamja.com/V3Moe
Gasly highspeed: https://streamja.com/LVNQv
Seb : https://streamja.com/N3MpN
Fernando t1: https://streamja.com/W6Mvr
Charles: https://streamja.com/embed/bJO2e
Max 360: https://streamja.com/JLJX3
Aero vortices: https://streamable.com/naudf8


 

Markie

Senior Member
#10
En er is ook nog een bui richting het circuit aan het draaien, dus misschien toch nog regen.

Ook gaaf om te zien hoe Lewis met meer vleugel rijdt dan Valteri om zijn banden langer heel te houde ijn vrkeer en dan met meer grip gaat proberen het verschil te maken in de race, waar je vaak het omgeleerde ziet (max bv in Sochi en zijn banden dan kaput rijdt)
 

Markie

Senior Member
#19
usuals

George wel met een ongebruikelijke error, Ferrari met de niet noodzakelijke tow en Lando hadden ze ook binnen kunnen roepen als je toch niet door rijdt.

 

Markie

Senior Member
#20
belangrijk dat Max net voor Charles en Pierre start en samen met Valteri op de eerste rij

Charles lekker laatste rondje, Pierre hele sessie top (y)

en Sergiohboy, weer niets :poop:

 
Last edited:
Top