Formule 1 nieuws en discussie thread [Deel 17]

Je leest nu op steeds meer plekken dat het Mercedes management de deal met Hamilton blokkeert. Niet allen lijken ze de salaris eisen te vinden.schijnbaar eist Lewis ook een groter deel portret recht op en wil jij meer vrijheid voor Activistische activiteiten. Iets waar ze bij Mercedes niet op zitten te wachten. CEO van Mercedes heeft blijkbaar Wolff terug gefloten. Als Lewis niet tekent zit Russell al 2021 in de Mercedes.
Op zich niet onlogisch. Als Russell 10% minder scoort zou hij dit jaar ook nog kampioen zijn geweest. Hij kost waarschijnlijk ook maar 10% van het salaris en is minder uitgesproken.

Die covid infectie heeft Lewis heel wat onderhandelings kracht gekosthttps://www.express.co.uk/sport/f1-autosport/1379071/Lewis-Hamilton-Mercedes-George-Russell-F1-news
 

JWE

DigitalRacing.nl
Staff member
Het zou wel een stunt zijn als er geen nieuw contract komt. Aan de ene kant snap ik dat Mercedes niet altijd blij is met de acties van Hamilton buiten de baan, maar als dit betekent dat hij geen contract krijgt schept het wel een precedent. Dan kun je straks, net als bij de Indycar, de reacties van de coureurs uittekenen.
 

Tjello

Active member
Ik zal wel ouderwets overkomen maar Hamilton wordt ingehuurd om het merk Mercedes te vertegenwoordigen. Als het klopt snap ik wel dat Mercedes Hamilton geen platform wil geven om politieke meningen te uiten. Bottas zijn uitspraak over vleermuizen en covid is ook niet echt goed gevallen he.

Het F1 team mag best zeggen wij zijn hier om te racen niet voor poltieke redenen.

Ik blijf er bij dat een shirtje aan doen niks tegen racisme doet, lead by example. Denk daarbij aan Hamiltons boordradio aan kinderen toen hij wereldtitel pakte, zo hoort het en zo inspireer je anderen.
 
Is idd wel hoe het in elkaar zit. En Mercedes zal dat hele BLM een rotzorg zijn als ze eerlijk zijn, behalve als het verkoopt natuurlijk. Nu ga je wel de ware aard van Lewis zien gaat hij voor het geld (waar ik geen moeite mee heb) of ga je voor je idealen.
 
Volgens mij is dit gewoon zijn manier om een lange vakantie op te nemen. Geen contractuele verplichtingen, want geen contract. Miljoenen op de bank en er straks nog een paar bij. Lekker man.
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
Dat was ook mijn eerste reactie. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom Lewis (of Mercedes) heeft gekozen voor een eenjarig contract. Wellicht stopt Hamilton als hij zich nogmaals kampioen mag noemen in 2021 of wil Mercedes het per jaar bekijken.
 

Markie

Senior Member
1 jaar + optie, spaar je dit jaar de afleiding van nieuwe "geruchten"/afleiding. en waarom duurde de onderhandeling zo lang aks je dat allebei zo graag wilde?

Interveuws met Lewis gaven mij het ideee dat de nog wel even door wil en zie Mercedes ook niet van Lewis afwillen. Maar wie weet veranderd dat als je alleen record houder bent.

Mischien dat Mercedes niet als team verder wil, maar met Ineos als eigenaar ga je zeker verder met Lewis.

Goede auto voor 2022 is glazen bol, dus vrij zijn zie ik ook niet als een plus.
 
Top