Formule 1 nieuws en discussie thread [Deel 17]

Markie

Senior Member
Rare dag, als in "Mercedes does what Mercedes doesn't" en eindigt de dag met minste rondjes val alle teams. En zelfs als ze reden in de middag leek de wagen onstabiel, maar jah het is Mercedes dus morgen waarschijnlijk alles weer top ;)

RBR deed wat ze altijd doen, snel rondje, door de ptits en proefstart en long-run, steeds maar weer de hele dag door en auto zag er zeker in de middag goed stabiel uit en snelheid nam steeds iets toe.

McLaren de hele dag door goed en lijkt er op dat die wat gevonden hebben in de reglementen (diffuser), even wat meer foto's afwachten.

AT, top dag en die hebben wat rake van het zuster team geleend zo te zien.

Ferrari beter als vorig jaar winter, maar rijden er nog iets achteraan, maar pas dag 1 dus laten we het maar vooruitgang noemen.

Alpine reed als enige op de rode compound en Aston zag er alleen goed uit op het laatst toen de zachter test pirelli's er onder gingen.


Morgen weer winderig en veel zand, maar wel uit compleet andere richting.Sandy

Sainz spin: https://streamable.com/200cvn

En wat RBR rake op de AT, ze rijden duidelijk met meer dan vorig jaar


 

Markie

Senior Member
Ligt t nou aan mij of rijdt Merc ook met meer rake?
Ze gaan ieder jaar al iets hoger aan de achterkant, maar heb ook de indruk dat ze dit jaar daar nog een schepje bovenop hebben gedaan. Vindt het wel moeilijk inschatten omdat die hap uit de vloer ook de indruk wekt dat ze iets hoger staan.

Maar het lijkt erop dat de meeste teams het stuk vloeroppervlak dat ze hebben moeten inleveren, proberen terug te winnen door de achterkant iets te verhogen en de diffuser iets harder te laten werken.
 

Markie

Senior Member
ochtend sessie:

Talkingpoint waarschijnlijk Lewis beaching zijn auto en versnellingsbak prob AstonLewis spin: https://streamable.com/0qetcz
Carlos spin: https://streamable.com/m55718
Latifi: https://streamable.com/yxr3ws

Middag sessie
Wat teams, met wat het leek, race runs (Fer/AT/RBR) en toen de zon eenmaal onder ging wat kortere C4/C5 runs en Merc uiteindelijk aan de top, maar dat kostte Botas aardig wat runs.


McLaren zag er weer goed uit net als Perez, iets trager dan Max voor mijn gevoel, maar die moet vast nog wat wennen en ondanks een momentje waarbij zijn engine cover er af werd gezogen toen die uit een slipstream kwam.


Perez die zijn engine cover verliest: https://streamable.com/0k2acp

https://twitter.com/F1/statuses/1370768797402083334


en volledige dag:

 
Last edited:
Niet raar op 97 jarige leeftijd, maar toch triest. Beste commentator ooit. Zo vol enthousiasme. De saaiste race gaf hij je nog het idee dat je de race van de eeuw zat te kijken. In zijn enthousiasme maakte hij fouten, maar hij gaf ze gewoon toe. Door zijn lange ervaring heeft hij Graham Hill kampioen zien worden. En dan jaren later zijn zoon Damon. Vond ik een geweldig moment toen Damon kampioen werd. I've got to stop speaking because I got a lump in my throat.

Rip Murray
 

Markie

Senior Member
Ja de eerste beelden en races die ik zag waren met zijn commentaar en de man was altijd vakbekwaam, gepassioneerd en enthousiast, dat je sommige oude beelden gewoon niet kan herinneren zonder zijn commentaar. En hij heeft op die manier heel veel gedaan voor de sport en die fans die de sport trok, absolute Legende en RIP.


Terug naar test, weinig spannends, paar teams met race sims, maar warmer en zonnig dus moeilijk te vergelijken met gisteren middag. Denk dat de middag sessie belangrijker wordt, zeker voor Seb en Lewis om probleem loos rondjes te kunnen rijden.


 

Markie

Senior Member
Drie dagen zitten er op en kan er weinig van maken, want minder tijd en andere locatie hebben de run orde van de teams aardig door elkaar gehaald, dus maar even wachten op wat plotting grafs met alle rondjes om een idee te krijgen van de pik orde. Om een idee te geven, FP3 vorig jaar was lage 1.28, dus wat deze tijden waard zijn zullen we over twee weken wel zien.

Qua tevredenheid denk ik dat Alpine/McLaren en beide Honda teams tevreden zijn hoe de test is gegaan en Aston, vandaag weer issue (turbo) en Mercedes niet zo. Achterkant vd W12 had het hele weekend kleine issues zoals je die vorig jaar zag bij de RBR16. Mooi samengevat in Lewis spinnend in de laatste bocht voordat die een snel rondje op de C5 ging doen. Alfa (ook een ok test week) zit er een stuk dichterbij (middenveld), dus de drama Ferrari power-unit van vorig seizoen lijkt i.e.g. een stap te hebben gemaakt.

Tijden middag sessie
Lewis spin C5: https://streamable.com/mo8xz0

Max snelste rondje C4: https://streamable.com/qacf5s
 
Voorzichtig optimistisch dat het vooraan een spannend seizoen kan worden. RB is lang bezig geweest om de achterkant goed te krijgen en die lijkt nu prima. De Merc lijkt nu juist onvoorspelbaar en ze zullen echt iets moeten vinden want ik heb niets gezien dat de indruk gaf dat ze bij rb in de buurt zaten. Kan over 2 weken weer anders zijn maar als er dit weekend was geracet denk ik dat RB had gewonnen.
 
Top