Formule 1 nieuws en discussie thread [Deel 17]

Ben benieuwd. Het is niet makkelijk om het een beetje leuk te doen. Ik kon Olav prima hebben, ook nu met F1 TV heb ik liever hem dan Croft. Van Dam heeft het jaren geleden geprobeerd maar dat was afschuwelijk.

Het is nu eenmaal zo dat het best vaak tijdens de race enorm saai is dus je moet als commentator echt wel zeer enthousiast kunnen vertellen. En dat en uur of 2 achter elkaar. Niet makkelijk. Rick Winkelman vind ik goed, en Frank Weeink van Motogp. Frank Verhoeven van RTL heeft voor mij ook de juiste toon maar da’s nooit live.

Ziggo heeft met z’n popie jopie aanpak best een groot publiek en ik vraag me af hoeveel er bereid zijn meer te betalen voor een andere aanpak. Zo lang F1TV beschikbaar is ik in elk geval niet.
 
Olav Mol doet het zeker goed. En de laatste keer dat ik de 24 uur van Le Mans keek waren ze maar wat aan het zeveren (ook Nelson geloof ik) en daarvoor wil ik geen commentaar. Het gaat om de race niet om allerlei randzaken terwijl er genoeg actie op de baan is. Dus ik hoop dat ze dat nu wel doorhebben.
 

Markie

Senior Member
Mol is voor mij dubbel
1) Zijn commentaar als er actie op de baan is, is top, hij snapt goed hoe het zit en emoties ok (misschien beetje over de top met Max :whistle:)
2) De rest ga ik niet missen, kan het gewoon niet volgen in zijn eentje en snap niet waarom Ziggo er nooit iemand naast heeft gezet (langer dan 1 race)

Ziggo was voor mij altijd te Popi Jopie en benieuwd of dat gaat verbeteren of dat we na een jaar terug verlangen naar Mol, Plooi en co.
 
Last edited:
Mol is voor mij dubbel
1) Zijn commentaar als er actie op de baan is, is top, hij snapt goed hoe het zit en emoties ok (misschien beetje over de top met Max :whistle:)
2) De rest ga ik niet missen, kan het gewoon niet volgen in zijn eentje en snap niet waarom Ziggo er nooit iemand naast heeft gezet (langer dan 1 race)

Ziggo was voor mij altijd te Popi Jopie en benieuwd of dat gaat verbeteren of dat we na een jaar terug verlangen naar Mol, Plooi en co.
Mol wilde niemand er naast. Ze hebben dat geprobeerd met van der Garde. Volgens Olav was niemand goed genoeg om naast hem te zitten
 
Ik weet niet meer of Mol het zo heeft gezegd, maar dat ze nu een Formule Ford coureur als ‘expert’ gaan neerzetten geeft wel aan dat de spoeling vrij dun is. Ik ken ‘m verder niet maar het is natuurlijk niet heel geloofwaardig om iemand naast Olav te zetten als expert terwijl diegene nauwelijks iets noemenswaardigs heeft gepresteerd.

Het is ook niet eenvoudig. Vd Garde heb ik niet gemist. Bij Sky vind ik het alleen werken met Brundle en in mindere mate met Coulthard. Maar Brundle is zo goed dat hij het ook als hoofdcommentator kan. Di Resta is verschrikkelijk.

Je merkt wel dat ze Olav helpen want hij verbetert zich regelmatig. Zal wel een appje of iets ingesproken krijgen.
 
Fouten zullen ook niet verdwijnen. Ik vond dat nog wel meevallen (wordt meestal vanuit de studio gecorrigeerd) en het commentaar ook wel. Ben er toch wel aan gewend geraakt. Ik heb wel een aantal jaren Sky commentaar geluisterd en dat vond ik vooral in het begin een verademing, maar die maken ook legio fouten en toen ik daarna een Ziggo abonnement heb afgenomen, was ik toch wel weer gauw gewend aan de vertrouwde Olav Mol. Ken bijna niet anders. Voor hem (jaren 80 en zo) was het commentaar behoorlijk afstandelijk (weinig levendig), meen ik me te herinneren.

Then again, ik snap wel dat ze voor een nieuwe garde hebben gekozen. De tijd zal het leren hoe goed het bij F1 past. Op Eurosport vond ik Nelson meestal wel een fijne commentator. Ik was altijd blij als hij weer aan de beurt was.
 

Tjello

Active member
Ik denk maar zo ik was huiverig toen Ziggo de rechten kreeg. Nu gaan we iets compleet nieuws zien en dat zal echt niet vanaf het begin perfect zijn maar dat maakt me niet uit.
Ik zou een wat meer technische voorbeschouwing willen zien ipv de huidige, denk aan rondje langs de pitboxen enzo.
 
Met F1TV heb je ook NL commentaar, of Uk, Fr etc. Je mist alleen het studiodeel tov Ziggo. Ik doe wel vaak op tv de main feed en on board op de ipad ernaast, of live timing.
 
Ik had laatst kwalificatie via F1TV gekeken en dat was wel een beetje vreemd idd. Sky Sports commentaar maar dan mis je bijvoorbeeld de andere helft van de interviews midden in de kwalificatie omdat je natuurlijk niet de extra beelden van die interviews hebt.
 
Op F1tv kunnen ze beter het Engelse commentaar van het pitlane kanaal doortrekken naar het hoofdkanaal. Brundle is goed, David croft verschrikkelijk slecht. En telkens praten ze inderdaad over dingen die Sky in de replay laat zien omdat ze in reclame waren toen het live was. Commentaar van het pitlane channel is heel goed, met Alex Brundle (zoon van) en die klinkt bijna exact hetzelfde als zijn vader. Maar helaas is dat kanaal geen full hd op f1tv dus tijdens de race zet ik het zelden op.
 

Markie

Senior Member
Prijs lager dan ik had verwacht, maar even kijken wat daar allemaal in zit en dan zien we wel waar we voor gaan.

GP van Zandvoort komende drie jaar live te zien bij de NOS

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien. Op televisie, maar ook online. Dit is onderdeel van een overeenkomst die de NOS heeft gesloten met rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT).
De andere races zijn onder meer te zien via KPN en VodafoneZiggo, waar klanten tegen betaling kunnen kijken. De kabelaanbieders hebben een deal gemaakt met de NENT. Kijken kan ook via de eigen streamingdienst van de NENT, Viaplay. Klanten gaan 13,99 euro per maand betalen.


De NOS heeft het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting - maximaal 15 minuten - van iedere Grand Prix uit te zenden.
Info/uitleg Racingnews365:


En we zijn nog biet van Coronel af

 
Last edited:

Tjello

Active member
Naar Tom ben ik wel benieuwd, af en toe is dat beetje water en vuur met Doornbos.

Heeft viaplay de rechten voor meerdere landen want dat team op locatie is wel impressive.
 
Ik hoop dat ik bij T-Mobiel Thuis ook kan abonneren op Viaplay kanaal ipv dat het allemaal via browser moet. Want via browser werkt bij mij nooit lekker, en al helemaal niet 4K (al zal het als tv kanaal ook geen 4K zijn op mijn tv kastje).
 
Zandvoort heeft een 3-jarig F1 contract die t/m 2023 loopt, wat betekent dat er nog 2 GP's volgen.
Hoe kan het dan dat de GP van Zandvoort komende drie jaar live te zien is bij de NOS?
 
Top