Gathering of Tweakers | Serious iRacing with a Smile

JoepW

Senior Member
#1


De Gathering of Tweakers (GoT) iRacing community is geen team, maar een enthousiaste groep iRacers die het motto Serious iRacing with a Smile nastreven.

We organiseren wekelijks trainingen, races en tournaments. Op aanvraag organiseren we een iRacing school.
Daarnaast zal er elke 13de week een endurance race zijn en enkele fun races.
Na het uitkomen van een nieuwe build organiseren we sessies met de nieuwe content.

We bekostigen onze activiteiten puur van referral-gifts van nieuwe iRacers en donaties via paypal van onze communityleden.
Bij het plannen van races en dergelijke houden we zo veel mogelijk rekening met de planning van met name DRNL en NEO.
Al onze activiteiten kenmerken zich door toegankelijkheid en gezelligheid, maar altijd met een serieuze insteek.

Om mee te doen aan onze evenementen is het meestal toereikend om lid te zijn van onze League binnen iRacing.
Toelatingseisen tot onze league zijn laag. Je dient een iRating > 1500 & Safety Rating >= D te hebben.
Vrijstelling van deze ondergrens is er voor rijders die een account op ons forum hebben en geregistreerd zijn in onze rijdersdatabase.

Als je aan onze evenementen deelneemt wordt er van je verwacht dat je onze "Do's and Don'ts" hebt gelezen en naleeft: http://www.got-racing.eu/wp/?page_id=660

Ons programma


Elke maandag is er een race als onderdeel van ons Monday Tournament. Deze races zijn vrij toegankelijk voor League leden. Om aan een race mee te doen hoef je je niet in te schrijven en je hoeft ook niet aan de hele serie mee te doen. Het is een 'instappen en racen' serie.
Er wordt natuurlijk wel van je verwacht dat je de auto na een uurtje practice beheerst.
Hier het gehele programma van ons Monday Tournament: http://www.got-racing.eu/wp/?cat=24We organiseren elke dinsdag een op dinsdag een practice / school en soms op donderdag een speciale school.
Laatste nieuws hierover hier: http://www.got-racing.eu/wp/?cat=17
Alle informatie over de serie is te vinden op hier.


Hieronder alle belangrijke links:

Hoe blijf je makkelijk op de hoogte?
Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van ons en de laatste posts op ons forum dan zijn we heel gemakkelijk te volgen via 2 RSS-feeds:
Tot ziens bij een van onze evenementen.PS 1: Ik zal de startpost updaten als er wijzigingen zijn en een reply plaatsen met een korte verwijzing naar de wijziging.
PS 2: Deze post is tot stand gekomen na overleg tussen mij en Robert Saalmink.
 
Last edited:
#3
Morgen de Lotus 79 op Donington :thumbup:

Ik hoop alleen dat ik het haal kwa tijd, heb andere afspraak staan rond half 8. De combinatie is eigenlijk te mooi om te laten schieten.
 

JoepW

Senior Member
#5
Uitdagende combi, morgenavond. L79 is al speciaal en Donington heeft ook nog wel een paar (semi)blinde bochten.

[video=youtube;SSutq6EsSUQ]https://www.youtube.com/watch?v=SSutq6EsSUQ[/video]
 
Last edited:

Roy Visser

Senior Member
#6
Heel heel erg vet :)

Nog wat onbekend met alle rijders en daarom nog niet wetende dat je sommige moet mijden, daarom wat schade gereden en de aansluiting met de top verloren. Aan het eind nog een kleine brainfart en 14 seconden en 2 plekken verloren, maar wel tevreden met P7. Echt hele toffe combinatie!

 
#8
Echt een onwijs vette combinatie, zonder warming up overigens voor mij niet langer vol te houden dan 10 rondes, maar vond het voor herhaling vatbaar! (kon pas 5 minuten voor de kwali aanschuiven helaas)
 

JoepW

Senior Member
#10
Monday Tournament - Lotus 79 @ Donington
Het was een super race over 34 rondjes. We hadden 27 man op server, 26 aan de start, 18 aan de finish (oeps best veel uitvallers!) en 11 auto's in de leadlap op de finish. Hier de resultaten: http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=11742094

Ik zelf wist er met moeite een 13de startplek uit te persen (ik ben niet van de down force auto's) en ben door consistent rijden en ongelukken vermijden op een 8ste plek geëindigd. Ik had wel in het verkeer WEER (2x in 2 weken is wel zuur) een slowdown in lap 1 :( en dat kostte me echt onwijs veel plekken, vier om precies te zijn.

Wekelijkse training - Dinsdag 2 september
Vanavond is onze wekelijkse practice met afsluitende race weer aan de beurt. Deze keer bezoeken we Watkins Glen International - Boot met de Riley MkXX Daytona Prototype, HPD ARX-01c, Ford GT en Ruf RT 12R C- Spec. Server up om 20:00 uur.

Team Tournament - Zondagavond 7 september
Er zijn nog plekken vrij op het startgrid. Schrijf je in als je interesse hebt. ​http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3271227.page#8326776
 

JoepW

Senior Member
#11
Het was trouwens een mooi vol veld met de L79 @ Donington.
[video=youtube;PbzEDlbM_jE]https://www.youtube.com/watch?v=PbzEDlbM_jE[/video]
 

JoepW

Senior Member
#13
Vanavond om 20:00 CEST hosten we een practice session @ Road Atlanta in het kader van onze Team Tournament Race van zondag as..
Fog is 11% en niet 10% omdat 10% niet in te voeren was met die !#&*^@#$*&^$@# sliders.
Sessie naam: GoT | Team Tournament Race 2 - Practice
Wachtwoord: got-tt
 

JoepW

Senior Member
#14
GoT Close iRacing School (CiS)

Binnenkort zal Gathering of Tweakers de Close iRacing School (CiS) organiseren; een 2 uur durende school om aan de hand van simpele oefeningen te leren hoe je close kan racen met andere auto's om je heen.

Als je zin hebt om mee te doen (ofwel als 'student' indien je denkt nog wel wat te kunnen leren, ofwel als instructeur), stem dan aub op een van de opties in de onderstaande poll zodat we kunnen beslissen op welke dag we dit gaan organiseren. Uit traditie doen we dit op donderdag, als er echter heel veel mensen op alle data niet kunnen dan zouden we daar van kunnen afwijken.
De sessie zal starten om 20:00 en ongeveer 2 uur duren, maar je wordt echter wel geacht om daar voor al een beetje te hebben geoefend zodat je de auto en track onder controle hebt.

Let op: "ik doe nog niet zo lang iRacing" is geen reden om niet mee te doen - juist dan kun je natuurlijk heel goed oefening gebruiken! Schrijf dus gewoon in!

Meer informatie en de poll is hier te vinden: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/41606574#iracingschool
 

Victor

Senior Member
#15
Gisteravond een bijzonder leuke race gehad met de BMW Z4 op Suzuka bij GoT met een nette kwalificatie en een hogere eindplek. (vergat alleen mijn brandstof op 20 liter te zetten ipv 90 tijdens de kwali)

Maar een paar foutjes gemaakt en een ?rare? bug gehad... auto bleef in neutraal staan na een spin. Dit kostte mij 5 seconden. Nog geen 30 seconde daarvoor had Dennis hetzelfde.

http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=11910343&custid=129970


De Close Racing School lijkt mij zeer leerzaam, hij valt alleen ook tegelijk met de KOC. Even goed over nadenken.
 
Last edited:
#16
Zijn mooie avondjes die maandagen! Helaas weer een aantal op rij moeten missen door werk, maar op een gegeven moment kan ik vanzelf weer. Aanrader!
 

JoepW

Senior Member
#18
Vanavond gaan we echt close racen met een hele leuke auto om door-to-door te rijden.
Het is wel even wennen, maar als je de auto eenmaal door hebt is het echt leuk.
En er is al een setup beschikbaar:p
 
Top