iRacing Algemene Thread | Deel 3

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
Fatsoen, begrip en inlevingsvermogen is al jaren een probleem bij de (meeste) community('s).

Anderzijds begrijp ik de community ansicht wel en is de keuze van iRacing een enorm risico geweest. Ze wilde de nieuwe Dallara perse releasen voor de 500. En met die keuze zet je jezelf voor het vuurpeleton. Als het goed gaat overleef je het en is de euforie groot. Word je neer geschoten zijn de gevolgen niet te overzien voor iedereen die daar aan mee werkte of getuigen in was. En het vertrouwen terug opbouwen is nog lastiger.

Het neemt niet weg dat mensen hun teleurstelling moeten kunnen verwoorden, in 80 procent van de gevallen.
 
Wat je zegt is 100% waar, maar ik persoonlijk (en dat komt vast omdat ik niet midden in de nacht klaar zit voor een race die er niet komt) kan het maar moeilijk begrijpen, het blijft maar een hobby. Wat wel als een paal boven water staat is dat dit geen 2e keer moet gebeuren dit jaar. Ik las in veel posts dat er altijd wat is bij een evenement als de 500. Je betaald voor een service / dienst en dan moet die het gewoon doen in 95% van de gevallen. Heb gee verstand van hoe zulke dingen werken maar als betaalende klant vind ik het een heel redelijke wens, of is dat te nederlands.
 
De aller eerste keer (volgens mij was dat de Daytona 2,4 van een jaar of 4 terug) ging het fout omdat er 2500+ man in een warm up van 5 minuten probeerde te joinen en daardoor de server liet crashen. Toen hebben ze besloten om in het vervolg de warm up naar 10 of 15 minuten te verlengen en iedereen gefaseerd de server te laten joinen (daarom veranderd de join knop soms in staging).

Dat is daarna volgens mij goed gegaan, tot nu...
Persoonlijk vind ik het jammer, maar geen ramp. Ik had de race van vanavond 20:00 in de planning staan, misschien had ik er anders over gedacht als ik een nachtje door gehaald had :p
 
Ik zat dus wel te wachten vanacht. Het hele probleem was dat ze de Coke 600 en de Indy 500 tegelijk lieten starten, bijna 3000 man tegelijk een race in. Dat gaat niet goed dat begrijp ik. Maar om dan gelijk de Indy te cancellen is gewoonweg belachelijk. Eerst flink cashen met de DW12 en nu dit
 
Je kan op twee manieren promoveren:
- Aan het einde van het seizoen, na week 12. Bij deze manier moet je SR tussen 3.0 en 4.0 zijn.
- Je SR boven 4.0 krijgen. Dan promoveer je direct wanneer je je MPR behaalt heb.

Het promoveren om de vier weken was alleen voor rookies, maar dat hebben ze nu ook veranderd.
 
Dan is het nu zaak om wat veilige rondjes te maken in officiele sessies :)
Hosted sessies voor SBC (practice of race) tellen er niet voor mee, dus gaat echt om races in de schedule van iRacing..
 
Dat heb ik gedaan, een aantal officiele races meegedaan, vandaar dat ik wat sneller mijn SR heb gehaald.
Maar ik moet dus nu eigelijk gaan zorgen dat ik SR 4.0 of meer ga halen om meteen naar C over te gaan?
 
Gewoon lekker racen dus!

Omdat je je MPR al behaald hebt, maakt het niet uit waar je in gaat racen. Je kunt dus Timetrials gaan doen in een MX5, of lekker door blijven racen in de spec racer :)
 
Ik zeg Skippie! Gewoon veel feeling krijgen met de auto, gaat je in het SBC ook helpen.
Enige nadeel is dat je soms tracks in de schedule hebt, die je moet aanschaffen/leren, dat is vaak niet bevorderlijk voor je SR.

Maar deze week bijvoorbeeld Laguna Seca, vind ik persoonlijk wel een leuke baan! Volgende week is het Brands Hatch, vind ik dan weer niets ;)
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Ik zeg Skippie! Gewoon veel feeling krijgen met de auto, gaat je in het SBC ook helpen.
Enige nadeel is dat je soms tracks in de schedule hebt, die je moet aanschaffen/leren, dat is vaak niet bevorderlijk voor je SR.

Maar deze week bijvoorbeeld Laguna Seca, vind ik persoonlijk wel een leuke baan! Volgende week is het Brands Hatch, vind ik dan weer niets ;)
Ik heb een hekel aan Laguna Seca, Brands Hatch vind ik dan weer gaaf :)
 
Toen ik begon was het qua promoveren toch wel wat duidelijker, eind van het seizoen moest je gewoon je MPR gehaald hebben en je SR boven 3,00 hebben. Eerder promoveren kon niet. Probleem was alleen dat je bijna een jaar verder was voordat je je A license had, tegenwoordig zou je dat in principe in een paar dagen al kunnen bereiken.iracingroad.jpg
 
Top