Marcel's 'DEV' Blogje 20-07-2016

Tjello

Active member
#1
Volgens mij is het alweer een jaar geleden dat ik iets postte over wat er achter de schermen gebeurt bij drnl.

Afgelopen zondag zijn Gerben, Niels, Robert en yours truly bij elkaar gekomen om over de toekomst van drnl te praten.

Competities
We willen min of meer een jaar vooruit kunnen kijken en aangeven wat er aan komt qua competities.

ZAC
Er komt een ZAC11, start in september/oktober en het wordt een kort seizoen tot december/januari. We hebben nog geen kalender maar gaan daar wel aan werken, wagenkeuze zal weer GT3 zijn.
Maar verdorie, ZAC is multiclass. Wij willen multiclass!!!
In het echt zie je ook geen GT1 (Cup600) met GT2 (Cup400) meer samen rijden. In iRacing kun je niet echt een Pro en Am doen met AM wagens die oudere specs zijn (of zwaarder). Er zijn wel andere manieren om iets toe te voegen (c-spec bijvoorbeeld), maar dan moet je in totaal een startveld van 30+ auto's hebben. Dat hebben we op dit moment niet dus doen we GT3 (dadelijk meer over startvelden).

FR
De Formule Renault is goed bevallen. De FR3.5 komt er aan en wellicht springen we daar dan ook meteen op in. De FR3.5 moet wel leuk te rijden zijn en niet zijn zoals de Formule RaceRoom wagen die we ooit gebruikt hebben. Te veel power en nauwelijks op de baan te houden.
Het komende seizoen zal beginnen na de ZAC (of we moeten inspringen op een FR3.5 hype).

Zomercompetitie
Actuele stand van zaken: we willen iets met AC gaan doen... Robert gaat Robbert lief aankijken om samen iets te doen, als dit nog niet gedaan is is het natuurlijk wel een huge spoiler. Maar we willen dingen anders doen dan in het verleden dussssss... Een stuk of 4 races met wellicht verschillende auto's, gewoon fun en eens niet iracing :) Heb je suggesties, reageer hier even.

Startvelden
Het aantal inschrijvingen per competitie is goed, het aantal rijders op de baan is niet geheel in verhouding tot dat aantal inschrijvingen. Wat wij hier van opmaken is dat de basis van de competities goed is maar dat we meer moeten doen dan alleen een race hosten en een nieuwsbrief rondsturen. We willen dus een pre en review van het seizoen en de races doen, het helpt ons enorm daar bij als een raceverslag gepost wordt want aan de hand daar van kunnen we gemakkelijker een verslag schrijven.

Jullie zijn nu weer een beetje bijgepraat over wat er komen gaat, ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik om weer het virtuele circuit op te gaan en epische battles te hebben :)

Suggesties en reacties zijn uiteraard weer welkom ;)
 

Peter

Senior Member
#2
Suggesties en reacties zijn uiteraard weer welkom ;)
Goed dat er weer ene update is en er weer nieuwe competities komen!
Is Raceroom niet iets om naar te kijken? Ik heb er maar 1 keer mee gereden, met de competitie op SimExpo vorig jaar, en viel niet eens tegen.

Naast een redelijk goed gevuld GT3 veld zijn er ook nog WTCC, DTM en andere packs beschikbaar. Zo op het eerste oog is het wat betreft kosten ook iets aantrekkelijker dan iRacing.

GT3 Pack:
Bentley Continental GT3
Ford Mustang GT3
RUF RT12R GTR3
Ford GT GT3
McLaren MP4-12C GT3
Mercedes-Benz SLS AMG GT3
BMW Alpina B6 GT3
Chevrolet Camaro GT3
Audi R8 LMS Ultra
Chevrolet Corvette Z06.R GT3
BMW Z4 GT3
P4-5 Competizione
Nissan GT-R GT3
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#3
RRE staat wel in ons vizier, maar heeft ook weinig draagvlak binnen DigitalRacing.nl. Daarnaast zijn er ook een aantal nadelen te benoemen met betrekking tot RRE. Assetto Corsa is in wezen interessanter door het pack, de looks, de mogelijkheden en de progressie die ze boeken.

Desalniettemin denk ik niet dat we af stappen van iRacing als onze basis voor de hoofd leagues. De sim heeft een goede blik op de toekomst en geeft ons nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Maar het zou dom zijn om andere titels geen kans te geven of in elk geval in de gaten te houden. :)
 

Tjello

Active member
#4
Om eerlijk te zijn had ik r3e al afgeschreven omdat ze een jaartje geleden geen goede triple screen ondersteuning hadden en aan gaven daar ook geen prioriteit aan te gaan geven. Hoe is dat tegenwoordig?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
 
#5
Ik denk dat een forum niet meer als enige communicatie middel gebruikt moet worden. Socoal media als facebook is misschien effectiever om de rijdersvelden bij te houden
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#7
Ik denk dat een forum niet meer als enige communicatie middel gebruikt moet worden. Social media als Facebook is misschien effectiever om de rijdersvelden bij te houden
Ondanks dat het niet in het lijstje staat van Marcel, is dit een van aspecten die we mee gaan nemen.

We verwachten overigens niet dat alle wijzigingen per direct effect gaan hebben.

We hebben doelen en wensen uitgesproken afgelopen zondag en gaan ons uiterste best doen daar verder invulling aan te geven de komende periode(s).
 

Ferroeni

Senior Member
#8
Mooie plannen. En goed om naast iRacing ook eens te kijken naar andere sims. Ik hou het in de gaten. Als ik nog ergens mee kan assisteren, laat het dan weten.
 

Tjello

Active member
#9
Er is afgelopen week een BTCC mod voor AC uitgekomen waar ik echt mee aan de slag wil. Helaas zijn mijn nieuwe monitorkabels ivm de RX480 upgrade nog niet binnen en zal ik waarschijnlijk begin komende week weer eens gaan simracen.
 
#10
Mooie ideeën. Ik zal zeker proberen een aantal leagues te gaan rijden.

Over Assetto, je kan altijd aankloppen. Ben zelf net terug van vakantie dus heb de komende weken wel tijd genoeg. Geen vakantie meer dit jaar denk ik.
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#12
Mooie ideeën. Ik zal zeker proberen een aantal leagues te gaan rijden.

Over Assetto, je kan altijd aankloppen. Ben zelf net terug van vakantie dus heb de komende weken wel tijd genoeg. Geen vakantie meer dit jaar denk ik.
Daar maken we, zonder enige twijfel gebruik van. Robert zal je benaderen over de ideeen en wensen die we hebben. Wie weet wat er dan nog meer volgt. :D
 

Tjello

Active member
#14
Facebook
We hebben een subtiele teaser geplaatst door op Facebook de banner te wijzigen naar een Ford Focus ST met DRTCC #9 numberplate. Dat bracht iets minder actie dan ik verwacht had. Het filmpje met de BMW daarintegen heeft op moment van schrijven een natuurlijk bereik (aantal mensen die het op het scherm voorbij hebben zien komen) van 662. De aankondiging van DRFR1 had 634 en de aankondiging van ZAC10 535.

Bedankt allemaal voor het liken, delen en reageren. We worden zo nog wereldberoemd ;)
 
Top