[PC] rFactor 2

NS

Senior Member
Je kan ingame proberen te downloaden, maar dat werkt 99 van de 100 keer niet dus dan moet je op internet op zoek gaan naar de juiste mods. Wel opschieten, anders is de race alweer over, of juist net begonnen. Heel irritant in ieder geval, maar voor die 10 mensen die online zijn is het ook allemaal de moeite niet waard.
 
Simracing.nl organiseert de komende weken de EOD races met verschillende mods en banen.

januari 2014 gaat NL.TCR van star met de T5 mod oftewel DTM. ook zal NL.GTR weer van start gaan met de EGT mod. beide mods gemaakt door URD.

sterk punt van rFactor 1 en 2 is de grote verscheidenheid van auto's en banen. alleen zorgt dit er voor dat het een communitie game is en als je ff snel wilt rijden is dit er lastig. dus voor pik up races moet je bij iRacing zijn dat is de enige sim waar dat vooralsnog goed mogelijk is omdat er genoeg mensen aanwezig zijn en omdat iedereen diezelfde content heeft.

zo dat klinkt iets vriendelijker :thumbup::p
 
Last edited:
UnitedRacingDesign | Een mooie samenwerking
Wie kent ze ondertussen nog niet, het team van UnitedRacingDesign - (URD). Zij zijn een fantieke MOD groep voor rFactor 2 die inmiddels een reputatie hebben op het maken van hoogwaardige, kwalitatief goede auto's. Vanwege de kwaliteit en tijd die ze erin stoppen heeft deze groep besloten om de meeste mods die ze maken niet gratis aan te bieden, maar hier een kleine vergoeding voor te vragen.

Met Simracing.NL zullen wij de komende tijd voor onze competities gebruik gaan maken van de auto's van URD. Om exact te zijn heeft dit betrekking op de volgende modellen:

T5 mod, met:
- Bayro (DTM BMW)
- Aura (DTM AUDI)
- Maures (DTM MERCEDES)

EGT mod, met:
- Darche (Porsche)
- Venom (Viper)
- 548 (Komt in January)
- Arthur Merlin (Aston Martin)
- Bayro E5 (BMW Z4)
- Corvette (Gratis beschikbaar)

Namens Simracing.NL hebben wij korting kunnen regelen op de aanschaf van de mods, wat inhoudt dat jullie de T5 mod voor €5 kunnen aanschaffen en de EGT mod voor €7. Dit betekent een korting van bijna 50%! Deze mooie aanbieding geldt alleen voor bestaande Simracing.NL leden en leden die daadwerkelijk mee gaan doen met NL.TCR.5 en NL.GTR.14.

Om het bovenstaande te kunnen controleren geschied het bestellen dan ook via Simracing.NL. Om gebruik te maken van de actie dien je een e-mail te sturen naar nl.tcr@simracing.nl of nl.gtr@simracing.nl met de volgende inhoud:

Code:

- Je echte naam
- Je email adres, deze wordt aan URD doorgegeven. Hier zullen toekomstige updates naar verstuurd worden!
- Je bestelling (T5 en/of EGT)


Vervolgens zal je bestelling verwerkt worden, je dient het geld over te maken naar het rekening nummer dat teruggezonden wordt.

Zodra het geld is ontvangen, zal je een download link ontvangen en wordt je e-mail-adres aan URD doorgegeven voor toekomstige updates en om aan te tonen dat je een rechtmatige eigenaar van de mod bent.
 
Omdat jullie niet weten wat je allemaal mis loopt,

Simracing.nl heeft voor rFactor 2 een training server opgezet met de Nordschleife Toerist en de gratis URD Chevrolet Corvette C6R.

Voor degene die rFactor 2 heeft en hem nu eens echt wil proberen bekijk het topic en log eens in op de server.

Alles wat je nodig hebt word automatisch gedownload als je inlogt op de server, dit duur ongeveer 10 minuten.

Naam: Simracing.NL Nordschleife
Wachtwoord: Geen
Baan: Nordschleife (Wordt automatisch ingame gedownload)
Auto: C6R URD (Wordt automatisch ingame gedownload)

Zet HDR aan en kies als je ingelogd bent onder settings het hdr profiel naar jou smaak en wat past bij de settings van jou scherm.

De baan is nog WIP maar is nu al prachtig om te zien en te rijden kortom het is een combo om je vingers bij af te likken.

Wie durft ?????
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Wat de boer niet kent..............

Na de GTR24h heb ik maar 1 ding over rFactor 2 te zeggen en dat is AWESOME.

Dynamische weersovergang is zo geweldig uitgewerkt, bewolking met daarna regen en als het stopt met regenen een opdrogende lijn. Ik heb zoveel plezier in deze omstandigheden gehad dat ik zeker meer wil doen met rFactor 2, waarschijnlijk VEC/RD, we zien wel :)

Absoluut de moeite waard en jammer dat we er zo weinig aandacht aan besteden.
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Vec en racedepartment organiseren online endurance races met rfactor 2, vec met dezelfde mod als de gtr24h, racedepartment moet ik nog in duiken.
 
sluit me hier bij aan, geweldige ervaring, eigenlijk is rfactor de enige complete sim die ik op dit moment ken.

regen, opdrogend circuit, dag nacht overgang, wijzigende temperatuur, pitsstops.

Erg positieve ervaring.
 
Ik geloof jullie direct, maar als ik onderstaande video een beetje doorkijk is het grafisch toch wel een gedateerd geheel...

[video=dailymotion;x28qlqx]http://www.dailymotion.com/video/x28qlqx_gtr24h-2014-24h-spa-part-6-the-last-hour_auto[/video]


Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat gameplay boven graphics gaat, maar dit doet toch wel heel erg af aan de sfeer & ervaring..
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Is een 480p stream, het ziet er niet zo gelikt uit als iRacing en AC.

Het zal wellicht af doen aan de ervaring van een kijker van de online stream, maar deze situaties waren met geen enkele andere sim mogelijk geweest.
 
Rfactor is nog steeds beta, en hoewel grafisch niet het allerbeste is deze stream absoluut niet een juiste weergave.

Wat ik zo mooi vind is dat dit een veel realistischere sim is dan bijv iracing. Door dynamisch wijzigende temperaturen kan het zijn dat een set up waar je de race mee start bij 22 graden totaal niet goed rijdt als een uur later het nog maar 18 graden is. Het feit dat de regen aan komt drijven waardoor eerst alleen 1 kant van de baan nat is en langzamerhand de rest van de baan volgt geeft zo een realistische ervaring.

Opdrogende lijn, in de replay zie je Rinus banden koelen naast de droge lijn, als genoeg wagens dat doen komt er een tweede droge lijn naast.

voor mij is dat de essentie van racen, plus dat het moddabel is. Lmp wagens komen er bijv aan.
 
Volgens mij is rFactor geen beta meer.

Ik heb de stream proberen te kijken maar het leek wel GTR2. Plus de lag in de stream maakt het heel onprettig om te kijken.

Het is even afwachten hoe AC uiteindelijk wordt, maar dat kan (of is?) een hele grote concurrent van rFactor2 worden.
 
Rfactor is nog steeds beta, en hoewel grafisch niet het allerbeste is deze stream absoluut niet een juiste weergave.

Wat ik zo mooi vind is dat dit een veel realistischere sim is dan bijv iracing. Door dynamisch wijzigende temperaturen kan het zijn dat een set up waar je de race mee start bij 22 graden totaal niet goed rijdt als een uur later het nog maar 18 graden is. Het feit dat de regen aan komt drijven waardoor eerst alleen 1 kant van de baan nat is en langzamerhand de rest van de baan volgt geeft zo een realistische ervaring.

Opdrogende lijn, in de replay zie je Rinus banden koelen naast de droge lijn, als genoeg wagens dat doen komt er een tweede droge lijn naast.

voor mij is dat de essentie van racen, plus dat het moddabel is. Lmp wagens komen er bijv aan.
Dit, dat variabele weer is zo gaaf. Ik heb pas nog op het forum van een andere sim uitgebreid gelobby'd voor changeable weather. We hadden al changeable weather in GTR1, waarom hebben veel sims het 10 jaar later niet? Erg jammer.

Ik heb geen rFactor en ben het ook niet van plan te kopen, maar als de andere sims nooit changeable weather gaan implementeren dan word ik bijna wel gedwongen.
 
rFactor 2 is gewoon te lang in beta geweest waardoor na een tijdje niemand het meer speelde. Daarnaast waren de eerste builds echt niet zo geweldig en had ik veel problemen met het banden model van IsI zelf. Zeker de standaard auto's hadden in de eerste versies vreemd gedrag.

Ik kreeg trouwens paar maanden geleden het bericht dat mijn online licentie was verlopen. Blijkbaar waren ze al een jaar uit de beta stage want ik had een jaar abonnement dat inging zodra de game niet meer in Beta was. Had hem ook al een tijdje niet meer gespeeld dus denk misschien is er veel veranderd. Maar toen ik ingame zat was er niet extreem veel veranderd volgens mij. Menu's zijn nog steeds aller belabberdst en ook ingame ziet het er gewoon erg slecht uit voor een game ano 2014. Enige positieve was het rijden zelf. Ik had de Honda NSX geprobeerd en die voelt gewoon super. Kan hem opvangen (kon ik meestal niet met standaard IsI content) en hij reageert zoals je verwacht.
Echter ga ik geen abonnement meer afsluiten want ze hebben de boot gewoon gemist. Ik ga voorlopig met Iracing en AC verder en hoop dat die sims op den duur veranderlijk weer en dag/nacht cylcus krijgen. Daarnaast komt Project Cars ook volgend jaar om de hoek en dat ziet er een stuk beter uit.

btw, vind het ook erg klant onvriendelijk dat als je geen online memebership meer hebt je gewoon niet meer kan updaten. Je moet dan heel omslachtig bij elke update van IsI alles de-installeren en de nieuwe build weer handmatig installeren.
 

Tjello

DigitalRacing.nl
Elke sim heeft zijn sterke en zijn zwakke punten, ik dacht hetzelfde zoals Robbert in zijn eerste alinea aan geeft. In mijn optiek heeft rFactor het tegendeel bewezen en dat geef ik graag toe.

Ik heb het aangeschaft met lifetime online blablabla en dat was omgerekend 65 euro als ik me niet vergis. Al had ik 65 euro moeten betalen voor de software en het alleen dit event gebruikt was het het nog waard geweest.

Ik deel mijn ervaringen met rFactor gewoon hier en wat daaruit springt is hun sterke punt en wel het weer, de regen, het opdrogen van de racelijn. wat iedereen met die info doet moet men zelf weten ;)
 
De felle kleuren in de game laten het een beetje arcade aanvoelen in het begin als je instapt, maar het gevoel in de wagen en alles eromheen maken dit een zeer complete game. Ik ben zelf erg huiverig voor 'modden' maar zoals het voor de GTR24h was uitgewerkt zaten daar geen fouten meer in.

De opdrogende lijn was echt een enorme toevoeging, er is volgens mij geen enkele game die dat zo goed verwerkt heeft. In de practice was er ook regen geweest, maar de zon scheen. Op de plekken waar je niet rijd en de zon niet komt door schaduw was het ook gewoon nog nat.

Elke wijziging die je aanmaakt door een mod toe te passen moet echt goed getest worden, dat is een beetje een nadeel. Maar voor zo'n lan-event is het echt briljant, erg solide game, serverload kwam niet boven de 5% uit de hele race en hij verbruikte steady iets van 1,6gb RAM op de server. Geen enkele downtime of wat dan ook.
 
Dit, dat variabele weer is zo gaaf. Ik heb pas nog op het forum van een andere sim uitgebreid gelobby'd voor changeable weather. We hadden al changeable weather in GTR1, waarom hebben veel sims het 10 jaar later niet? Erg jammer.

Ik heb geen rFactor en ben het ook niet van plan te kopen, maar als de andere sims nooit changeable weather gaan implementeren dan word ik bijna wel gedwongen.
Op dit moment heeft AC al de Dag en Nacht cyclus alleen geen changeable weather, iRacing heeft wel Changeable weather maar nog geen dag.nacht cyclus
 
Rfactor is niet perfect, geef ik meteen toe. Grafisch zit het dicht bij iracing niveau.
Maar in mijn beleving is iracing een heel klinische sim, puur gericht op de mechanische simulatie.
Rfactor zal misschien daar iets minder in zijn, maar alleen al het feit dat er op de racelijn meer grip komt naarmate de sessie vordert, door het rubber wordt dat door andere wagens wordt neergelegd, gripniveaus die wijzigen met temp, geeft het mij veel meer een race gevoel. Dat is een stuk beleving, wat ik, puur persoonlijk, mis bij iracing.

AC lijkt een topsim te worden, maar tot nu geen weer/dag nacht.
Project Cars lijkt het allemaal te hebben, kijk ik ook echt naar uit. Hoe te modden met ps4 versie wordt spannend, ben benieuwd.

We leven als simracers in een geweldige tijd met zoveel keuze! Marcel en ik zijn er de afgelopen weken achter gekomen dat er een parel van een sim bestaat die wij compleet genegeerd hebben en die voor endurance fans perfect is.

Wat je ervaring met klantvriendelijkheid betreft kan ik niets zeggen, heb een lifetime pas gekocht. Denk alleen dat dit in de huidige tijd meer zal gebeuren, iracing start niet eens offline op als je niet betaalt, RRE vraagt geld voor skins. Er wordt duidelijk gezocht naar andere verdienmodelen
 
Top