Road to 4k irating (eerst 3k uiteraard)

Tjello

Active member
#1
Inleiding
Zoals de titel doet vermoeden gaat dit topic over het hoe ik van 2868 irating (13-02-2020) naar 4k irating ga. Ik ben er van overtuigd dat dit niet gaat zonder dit met een ‘plan’ te doen. Ik ga dus delen wat ik anders doe dan normaal en of dit werkt of niet…

Het aha moment (aka keihard onderuit gaan)
Ongeveer 2 weken geleden deden we als team mee aan de Bathurst 12 uur in iracing. We kozen de Porsche 911 GT3 Cup, natuurlijk de gemakkelijkste auto om mee te doen aan die race ?
Ik heb sinds eind oktober alleen maar een DGFX race gereden en ook niet geoefend of voor mijn plezier rondjes gereden. Toch zaten mijn rondetijden dicht bij de rest van het team.
De race was echter een ander verhaal, ik weet dat ik niet altijd de meest constante rijder ben maar als je gemiddelde rondetijd niet binnen een seconde van je teamgenoten zit en je niet de tijden haalt die je tijdens het oefenen wel haalde dan zit dat gewoon tussen je oren. Al met al had ik niet het gevoel ‘topsplit waardig’ te rijden.

Wat denk ik dat nodig is
Gewoon rondjes rijden doe ik al jaren, dan op gevoel bepalen op welke plekken je kunt verbeteren en weer rondjes rijden. Verder niet echt een plan.
Ik wil VRS gebruiken om aan mijn constantheid te werken (average fast lap tov fast lap vergelijken) en om op snelheid te komen hun data packs gebruiken.
Beetje leeswerk, ik heb de Speed Secrets serie en het boek van de Skip Barber School maar om de een of andere reden kom ik daar niet doorheen. Nieuwe poging met Driving on the Edge door Michael Krumm.

Waarmee ga ik het avontuur rijden
Omdat we als team de 12 uur van Sebring met de Audi R8 GT3 gaan rijden pak ik deze wagen de rest van het IMSA seizoen. Als ik het goed begrepen heb krijgt deze wagen voor de 12 uur het nieuwe bandenmodel (spannend). Na de 12 uur ga ik denk ik GT4 rijden, ik heb een hoop vertrouwen in de fun factor van die wagen.

Dit avontuur en het forum
Ik zal elke week dat ik gereden heb een kort verhaaltje maken over hoe het gegaan is, of ik dichter bij mijn doel van 10k irating ben gekomen en wat ik geleerd heb hier delen.

Meehelpen?
Heb je tips of suggesties voor mij of andere lezers? Deel ze dan!
 

Jarninho

Senior Member
#6
Zoek een serie met de juiste racelengte en de juiste auto voor jou. En liefst een waarbij je veel video's op youtube kunt vinden van snelle rijders. En waarbij je goeie setups beschikbaar hebt zodat je daar weinig tijd aan hoeft te besteden.
Via de site van VRS kun je ook vaak een snelle ronde vinden (gratiez). Die site is heel nuttig.

Ik ben in 2019 van 3k naar 4k gegaan op die manier (in de Porsche 911 cup).
 

Tjello

Active member
#10
Bijna 30 erbij dit weekend zie ik :)
2 races gedaan inderdaad, eerste reed ik 5e maar maakte 2 onnodige fouten en dat werd uiteindelijk 7e (had 3e moeten zijn imo, enfin -4 irating), tweede race heb ik me het licht uit mijn ogen gereden (foutloos :cool:), uiteindelijk 5e geworden wat in dat veld ook echt het maximaal haalbare was op dit moment, +34 irating.
 

Tjello

Active member
#12
Keurig Marcel! Misschien moet ik eenzelfde blog gaan schrijven maar dan andersom wanneer ik de Cayman ga proberen :D
Dan maar weer eens een testsessie aanslingeren zoals we in raceroom met de oude dtm's deden ;)

Ik denk dat dat inleveren van irating wel mee zou vallen als je races pakt.
 
#13
Dan maar weer eens een testsessie aanslingeren zoals we in raceroom met de oude dtm's deden ;)

Ik denk dat dat inleveren van irating wel mee zou vallen als je races pakt.
In principe ben ik juist Gran Turismo Sport gaan doen om weer wat racecraft op te bouwen (wat Jarno al zei, geen focus op setups, maar in het geval van GT Sport ook nog eens geen wisselende gripniveaus) en je ziet inderdaad dat je eigenlijk, best wel snel, weer op 90% van je oude niveau zit qua snelheid en constantheid. Snelheid/Constantheid van het GTR2 tijdperk ga ik toch voorlopig niet meer halen, maar als ik op 90% mee kan doen binnen iRacing dan is 4000 ook voor mij gewoon reëel. Maar ben wel benieuwd hoe jouw weg verloopt en zeker als je Cayman gaat rijden zal ik je misschien wel eens tegenkomen :)
 

Tjello

Active member
#15
"Mijn weg" is vrij simpel, ik heb een hoop vertrouwen er in dat het nieuwe bandenmodel het setuppen logischer maakt en ik hoop dat de GT4 een leuke auto wordt om mee te racen (en dan ook iets minder hardcore dan de 911 Cup). We gaan het over een paar weken zien.

Die overlay ziet er handig (en clean) uit, ga ik zeker proberen!
 

Tjello

Active member
#16
De overlay ziet er clean uit, de fuel calculator werkt in teamraces niet goed (verbruik enzo klopt niet). dan is de enige gimmick waar ik hem voor zou gebruiken of ik irating win of verlies. Als ik dan opeens meer mijn best zou doen dan is dat ook vreemd natuurlijk.

GT3
Eigenlijk alleen maar Sebring 12h met de Audi GT3 gereden de laatste tijd. Nieuwe bandenmodel zorgt ervoor dat deze wagen een stuk leuker rijdt. We zijn uiteindelijk 6e geworden op 3 seconden achter P5 in split 2.

GT4
Rijdt leuk, voor mijn gevoel iets teveel bodyroll. In week 13 een avond gereden en gisteren bij Tweakers. Races zijn leuk en je kunt er close mee racen.
 

Tjello

Active member
#17
Gisteren een enorm domme fout gemaakt, om 19:14 inloggen en zien dat de race om 19:15 begint, snel snel registreren........ Met de Audi TCR :eek:
De 2 rondjes kwalificatie was dus mijn oefenen. Als ongeveer laatste gestart en pas lekker gaan nadat je door hebt dat je met dat hok dus niet moet trailbraken. Uiteindelijk 31 irating in de min. Om 21:15 de race gepakt en zat in split 2 als 5e (startnummer 14) gestart en na bocht 1 3e omdat 2 voor me wijd gingen in bocht 1. Toch nog door 2 man ingehaald waarvan er 1 crashte in de een na laatste ronde dus uiteindelijk P4 en 72 irating er bij. 2958 nu en ik verwacht deze week wel door de 3k heen te gaan.
 

Peter

Senior Member
#20
hoe staat het er nu voor Marcel? Al over de 3k heen?
Ik ben zojuist met mijn oval license de 3k gepasseerd. Zat er al even tegenaan maar elke keer ik een andere serie ging rijden ging het weer mis. Gisteren Arca op Indianapolis al 4e in een SOF van 2072 en kwam ik op 2996, maar vanavond een SK Mod race waar ik lap 1 wordt rondgetikt dus weer gezakt naar 2942 :(
Maar zojuist een nette 3e plaats behaald in een SOF van 2287 wat genoeg was om +61 erbij te krijgen dus zit nu op 3003! Voelt toch wel lekker zo een 1000-tal te passeren. nu nog iets verstevigen en dan eens kijken naar mijn road license, die staat er ook niet best voor.
 
Top